A Kincsem Parkban lesz a Madonna-koncert

2009.08.05. 16:49

A Puskás Ferenc Stadiont kezelő Nemzeti Utánpótlás-nevelési és Sportszolgáltató Intézet (NUSI) közleményben fejezte ki sajnálatát amiatt, hogy a Madonna-koncertre nem kerülhet sor az arénában. A koncertet szervező Live Nation elfogadta a NUSI bocsánatkérését, s egyben jelezte, hogy az eseményt az eredetileg tervezetteknek megfelelően a Kincsem Parkban rendezik.

"A NUSI vezetése ezúton sajnálatát fejezi ki és elnézést kér a Madonna rajongóktól, valamint a koncert szervezőitől, a Live Nation-től, hogy minden igyekezet ellenére sem sikerült megoldást találni arra, hogy a koncertet a Puskás Ferenc Stadionban lehessen lebonyolítani." - áll az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben. Török Ottó, az intézet főigazgatója által jegyzet levél kitér rá, hogy a NUSI alapszabályában a verseny- és élsport kiszolgálása, illetve a szórakozás és kulturális tevékenység végzéséhez történő helyszínbiztosítás is megtalálható.

"Az elmúlt évtizedekben számtalan felejthetetlen eseménynek adott otthont a NUSI, azon belül is a patinás Népstadion, ma Puskás Ferenc Stadion. Óriási látogatottságú koncertek, izgalmas hazai és nemzetközi futballmérkőzések követték egymást." - áll a közleményben. - ... "Szándékunk a Madonna koncert esetében is ugyanez volt, különösen azért, mert reményt láttunk arra, hogy újra a sokat megélt lelátókon fogadhassunk sok tízezer zeneszerető rajongót, valamint, hogy a magyar labdarúgó-válogatott ezentúl új, a legkiválóbb minőségű gyepszőnyegen játszhassa mérkőzéseit."

Madonna eredetileg is a Kincsem Parkban lépett volna fel, ám a szervezők múlt kedden közölték, hogy a Puskás Ferenc Stadion adhat otthon az amerikai énekesnő fellépésének. Kisteleki István MLSZ-elnök azonban levelet írt Török Ottónak, s azt kérte, a válogatott két szeptemberi, a svédek és a portugálok elleni hazai világbajnoki selejtezőjére való tekintettel ne a Puskás Stadionban rendezzék a koncertet. Ezt követően a NUSI közleményben tudatta, hogy a létesítmény csak akkor lehet a koncert helyszíne, ha a szervező Live Nation Hungary megegyezik erről az MLSZ-szel, utóbbi viszont jelezte: nem járul hozzá az esemény stadionbeli megrendezéséhez.