Kilencvennel ütötték el, hat csigolyája tört

2009.08.14. 20:57 Módosítva: 2009.08.14. 20:57
A terepkerékpáros Kis Dániel a hónap végi világbajnokságra edzett, fejét a szélvédőbe verte, de már túl van az életveszélyen.

Szerdán délután országúti edzés közben egy autó nagy sebességgel elütötte Kis Dánielt, az augusztus végi világbajnokságra edző 18 éves terepkerékpárost életveszélyes állapotban szállították kórházba.

A rendőrség vizsgálata szerint a kisteherautó kilencvennel ment, nem kerülte ki a versenyzőt, még a felezővonalat se lépte át.

Forrás: Itvracing.hu
Forrás: Itvracing.hu

A sérült sportolót – aki még tudott kommunikálni a mentősökkel - mentőhelikopter szállította kórházba. Az orvosok szerint csak a bukósisaknak köszönheti életét, hiszen a fejét erősen beverte a szélvédőbe.

Koponya-, száj- és gerincműtétet hajtottak rajta végre, az ltvracing.hu információja szerint jelenleg is altatásban van.

Az orvosok szerint a legsúlyosabb a gerincsérülése – hat csigolyája tört el, de a gerincvelő nem sérült -, melynek teljes rehabilitációja egy évet vesz igénybe. Súlyos sérülése ellenére valószínűleg nem lesz maradandó károsodása, állapota folyamatosan javul.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport