Két magyar már döntős a női öttusa-vb-n

2009.08.14. 16:46

Az A csoportba sorolt Kovács Sarolta és Cseh Krisztina magabiztosan jutott be a nők hagyományos versenyének vasárnapi döntőjébe a londoni öttusa-világbajnokságon.

A pénteki selejtezőben Kovács 900 pont fölötti vívással kezdett, ezzel hetedik volt az első szám után, majd a negyedik legjobb időt érte el a 200 méteres úszásban, így a lövészettel kombinált futásnak ötödikként vághatott neki. A 3x1000 méter során jó lövészetének köszönhetően végig az élmezőnyben haladt. Az utolsó, harmadik sorozatban egyet sem hibázott, ennek eredményeként a harmadik kilométert teljesen egyedül tette meg az élen, és kocogva is simán őrizte pozícióját. Végül mégis másodikként rangsorolták, a 18. helyen befutó, olimpiai bajnok német Lena Schönebornnak ugyanis jóváírtak több mint egy percet, mivel a lőállása meghibásodott, s egy másikhoz kellett menet közben átállnia.

A csapatversenyben nem érdekelt, egyéni induló Cseh két győzelemmel többet aratott a páston Kovácsnál, 19 ellenfelét verte meg, miközben csak tíztől kapott ki. A negyedik helyen állt az úszás előtt, melyben aztán a 21. idő, s ezzel két részverseny után összetettben a hetedik hely volt az övé. A kombinált számban ő is jól teljesített, a Kovács mögötti csoportban ötödikként futott a célba, Schöneborn előrelépésével ugyanakkor végül is hatodikként zárt.

A B csoportban ugyancsak harmincan szerepelnek, köztük van Vörös Zsuzsanna és Gyenesei Leila. A mezőnynek ebből a feléből is az első tizennyolc helyezett jut tovább.