Phelps jogosítvány nélkül, ittasan ütközött

2009.08.15. 11:17 Módosítva: 2009.08.15. 11:17
Az első jelentésekkel ellentétben nem teljesen józanul szenvedett autóbalesetet Michael Phelps, az amerikaiak 14-szeres olimpiai bajnok úszója.

A 24 éves Phelps vezette Cadillac Escalade csütörtök éjjel Baltimore belvárosában ütközött egy piros lámpán áthaladó Honda Accorddal, a másik autó női sofőrje, Amanda Elizabeth Virkus nyakán és vállán könnyebben megsérült, kivizsgálásra kórházba szállították. Phelps és két utasa (egy férfi, két nő) sértetlen maradt, a Cadillac vezető oldali légzsákja felfújódott.

A rendőrség vizsgálja az esetet, ha bebizonyosodik a 28 éves nő közúti szabálysértése, 180 dolláros bírságra és három büntetőpontra számíthat.

Az úszó - saját bevallása alapján - a karambol előtt másfél órával egy sört ivott, ráadásul a jogosítványa is lejárt. Alkoholtesztet nem végeztek rajta, mivel nem mutatott befolyásoltságra utaló jeleket.

A nemrég véget ért római világbajnokságon öt aranyat nyert Phelpset - aki öt év után kapott ki Berlinben - 2004 novemberében 18 hónapos felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtották ittas vezetésért, idén februárban három hónapig nem versenyezhetett, miután lefotózták, amint egy kábítószer-fogyasztásra használt pipát tart a szájához.