Iszinbajeva nem tud magyarázatot a kudarcra

2009.08.18. 14:22

"Életemben először nem tudok magyarázatot adni rá, hogy mi történhetett velem" - nyilatkozta váratlan kudarca után a rúdugró Jelena Iszinbajeva, aki a berlini atlétikai világbajnokság eddigi legnagyobb negatív szenzációját okozta azzal, hogy érvényes kísérlet nélkül kiesett a szám hétfői döntőjében. Az oroszok kétszeres olimpiai és világbajnoka, 26 világcsúcs birtokosa 4.75 méteren szállt be, a rontás után 4.80-on próbálkozott, de mindkétszer hiába.

"Fogalmam sincs, mi okozta a bukásomat. Mindent tökéletesnek éreztem a bemelegítés közben, nyugodt voltam, azzal a meggyőződéssel mentem neki a kezdőmagasságnak, hogy simán átviszem. Koncentrált voltam, jó ugrásokat és győzelmet vártam magamtól, eszembe nem jutott a vereség. Erre tessék..." - mondta a 28 esztendős orosz, aki több 6 év után most először kapott ki világversenyen.

"Nagyon rosszul esett, hirtelen jött, ideiglenes gyengeség miatt a vb-címemet elveszítettem Berlinben, de meggyőződésem, hogy még sokszor megmutatom majd, mit is tudok valójában. Elhalasztok minden mást, benne a családalapítást is, hogy innentől kezdve a 2012-es londoni olimpiáig, ahol meg akarom ismételni pekingi sikeremet, mindent a felkészülésnek rendeljek alá."