Raliautó csapta el a vadlovat

2009.08.19. 11:20
Argentínában, egy hétfőn befejeződött helyi versenyen a többszörös vb-pontszerző Federico Villagra nem tudta kikerülni az állatot, amit sérülései miatt el kellett altatni. A pilóta és navigátora megúszta, továbbhajtottak.

Lovat gázolt a hétvégi, patagóniai ralin Federico Villagra, amikor Mitsubishije elé három állat tévedt a General Roca környéki gyorsasági szakaszon.

A Rio Grande államban vadon élő argentin pónik egyikét képtelen volt kikerülni, olyan erővel találta el a farát, hogy az szaltózott a levegőben, majd az árokba esett. Túlélte, de sérülései annyira súlyosak voltak, hogy inkább elaltatták. A másik két ló megúszta.

Villagra pályán tudta tartani a gépet, sőt, az etapot is befejezte. A belső kamerás felvételen jól látszik, esélye sem volt elkerülni az ütközést. (A videót állatvédőknek nem ajánljuk.)

”Óriási szerencsénk volt, hogy a navigátorommal együtt semmi bajunk nem lett, sokkal nagyobb tragédia lehetett volna belőle” – nyilatkozta Villagra, aki 140 kilométer/órás sebességnél csapta el a lovat.

A többszörös argentin bajnok csak 30 másodpercet veszített, de a Manzana Ralit nem tudta befejezni, szakaszokkal később elektromos gondok miatt állt ki. A bajnokságban így második, 14,5 ponttal lemaradva a Manzanát nyerő Nicolas Madero mögött.

A 40 éves Villagra nem csak hazájában ismert, 33 vb-futamon indult, legjobb eredményeit idén érte el, amikor kétszer negyedik lett. Három szakaszgyőzelme is van, 14 ponttal 9. helyen áll a világbajnokságban.