Dél-afrikai siker férfi 800-on Berlinben

2009.08.23. 18:21

Férfi 800 méteren a dél-afrikai Mbulaeni Mulaudzi, női 1500-on pedig – az elsőként befutó spanyol Natalia Rodríguez kizárása után – a címvédő, bahreini Marijam Juszuf Dzsamal győzött vasárnap, a berlini atlétikai világbajnokság zárónapján.

A férfiak kétkörös versenye - a hagyományoknak megfelelően - óriási csatát hozott, az utolsó méterek döntöttek, a dél-afrikai javára. Tőle mindössze hat századdal lemaradva esett egyszerre a célba a kenyai Alfred Kirwa Yego és a burundi Juszuf Szaed Kamel, a célfotó előbbit látta valamivel előrébb.

A női középtávfutóknál a döntő pillanat az utolsó körben, 250 méternél történt, amikor a hosszú egyenesben Rodriguez belülről próbált elmenni a vezető etióp Gelete Burka mellett, ám nem volt elég helye, és felöklelte vetélytársát, aki nagyot esett. A spanyol kizökkent a ritmusból, kilépett a fűre, ám erejét mutatja, hogy így is nyerte a sprintbefutót. Rodriguez a célba érés pillanatában érezte, hogy bajban lehet, könnyeivel küszködött. Később a várt óvást a látottaknak megfelelően elfogadták, s a győztest kizárták. A számot így Dzsamal nyerte a brit Lisa Dobriskey és az amerikai Shannon Rowbury előtt. (MTI)