György
14 °C
24 °C

Eric Bruntlett és a tripla gyilok

2009.08.24. 15:43

Kicsit szabálymagyarázó jellegű, ugyanakkor kvízkérdésként is felfogható poszt következik. Maga a kérdés így hangzik: Mi az a triple play, és mit jelent, hogy unassisted? Azoknak, akik tudják, csak a videóval kívánunk további szép napot, akik meg nem, azok olvassanak tovább bátran.

A baseballban a védők célja, hogy kiejtsék a támadókat. Ezt elérhetik úgy, hogy előbb odajuttatják a labdát arra az alappontra, ahova egy támadó igyekszik, de úgy is, hogy megérintik a támadót a labdával. Azon kívül azonnal kiesik az ütőjátékos akkor is, ha az általa elütött labdát a levegőben elkapják a védők.

Belemehetnénk erősebben a szabálymagyarázatba, de annál sokkal egyszerűbb, ha ezt a posztot elolvassa a baseball szabályainak világában esetlenül bolyongó olvasó. A lényeg az, hogy a fenti videón Eric Bruntlett egymaga (azaz: unassisted) ejti ki mindhárom támadót. Az elsőt ugye azzal, hogy a levegőben elkapja a labdáját. Amikor ilyen eset áll elő, a pályán lévő támadóknak vissza kell térniük kiindulási bázisukra, mert ha a védő előbb rálép a kérdéses base-re, azonnal kiestek.

Ehhez jön még egy kis hiba is, hiszen a NY futója ostoba módon gyakorlatilag odaszalad Bruntletthez, aki nem is tököl sokat, kiérinti, és már meg is tette, amit előtte az MLB történetében mindössze 14-en: egymaga ejti ki a három támadót.

Szép, ugye?