Lehet Semenya a vb legjobb nője?

2009.08.24. 18:35 Módosítva: 2009.08.24. 18:38
Vasárnap véget ért az atlétikai világbajnokság Berlinben. Szépségversenyt indítunk öt atlétanőnek: a rajtnál Vlasic, Felix, Ennis, Jeter és Caster Semenya, önök döntenek, ki nyer.

Blanka Vlasic állandó résztvevője szépségversenyeknek, ráadásul Berlinben nemcsak külsejével, teljesítményével is villogott.

Nem görcsölte el, mint egy éve az olimpiát, szoros versenyben, de megnyerte a magasugrást, huszonöt éves korára kétszeres világbajnok lett.

Hatszoros világbajnok már, és még mindig csak a huszonhárom éves amerikai sprinter, Allyson Felix. Sorozatban harmadszor nyerte meg a 200 méteres síkfutást a világbajnokságon, és van olimpiai aranya – bár nem egyéni – a tavalyi olimpiáról is. Meg helyes arca és jó alakja.

Allyson Felix
Allyson Felix

Majdnem egyidős vele brit Jessica Ennis, a hétpróba új világbajnoka. Berlinben futott be, korábban sem olimpiáról, sem vb-ről, de még Eb-ről sem volt semmilyen érme. Tehetségét valószínűleg édesapjától örökölte, aki Jamaicából költözött a szigetországba.

Jessica Ennis
Jessica Ennis

Nem nyert aranyat, de nálunk döntős még egy amerikai sprinter, Carmelita Jeter. A 100 méteres síkfutás bronzérmese idén már harmincéves lesz, a váltóval lett volna esélye aranyra, de futásukat elrontották, az egyik tag, Muna Lee meg is sérült.

Carmelita Jeter
Carmelita Jeter

Utolsó versenyzőnk a 800 méteres futást nyerte meg tizennyolc évesen, de sokan nem tartják nőnek: Caster Semenyát néhány napja mi is bemutattuk részletesen, most azok kedvéért válogatjuk be, akik mindig a belső értékeket és a kisugárzást tartják szem előtt.

Caster Semenya
Caster Semenya

Ki tetszik legjobban?

Olvasóinkat most már csak arra kérjük, válasszanak! Szavazzanak a legszebbre, legvonzóbbra, hogy kiderüljön, ki volt a berlini vb legjobb nője!

(Ha úgy gondolja, az érmesek közül valakinek mindenképp helye lenne a versenyben, de mi kihagytuk, ide írja meg a nevét.)