Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Telt házat várnak a szombati K1-gálára

2009.08.28. 18:34

Telt házat várnak a szervezők a szombat esti K-1-es küzdősportgálára a Papp László Budapest Sportarénába, ahol két világbajnoki cím is gazdára talál. Mégsem a címmeccseket övezi a legnagyobb figyelem - derült ki az esemény pénteki sajtótájékoztatóján -, hanem a legjobb magyar K-1-es harcos, Karacs Attila fellépését a svájci óriás, a két méternél is magasabb Európa-bajnoki Björn Bregy ellen. A gálát záró összecsapás főszereplői már a sajtótájékoztatón is farkasszemet néztek egymással, úgy tűnt, szemmel verésben feltétlenül erősebb volt Karacs.

A világbajnoki övekért zajló mérkőzések közül egynek van magyar szereplője: Rácz Dénes igyekszik felülkerekedni a K-1 egyik fenegyerekeként számon tartott holland Malvin Manhoefen. A 86 kg-os súlycsoport zajló összecsapást – vb-meccsről lévén szó - öt menetre írták ki.

A rendezők által csak "a világ legjobb utazó küzdősport-cirkusza" elnevezéssel illetett It's Showtime programjában amúgy összesen 17 ütközet kapott helyet, közülük kiemelendő még az örmény világklasszis Gago Drago találkozója Szücs Barnával, amelyet alacsonyabb súlycsoportban, a K-1 Max 70 kg-os kategóriájában rendeznek meg.

A földharcot is megengedő MMA-ban, vagyis a kevert harcművészetben az egyik leginkább várt csatát a szakág legjobb magyar nehézsúlyúja, Németh Gábor vívja a romániai Tóth Kálmánnal.

A gála 18 órakor kezdődik.gnagyobnb