Az Esztergom nyerte a rögbi MK-döntőt

2009.08.31. 13:22

Az Esztergomi Vitézek Suzuki tizedszer nyerte meg a rögbi Magyar Kupa vándorserlegét, a döntőben az elmúlt szezon bajnokával a gas.hu Battai Bulldogokkal szemben nyert 25-15 (20-15)-re. Ez volt az idei rögbi szezon első tétmeccse, de ennek ellenére nagyon színvonalas találkozót vívott a két csapat.

Rögtön a kezdőrúgásból célt szerzett a Batta Baranyi révén, és az első percben a szélről értékesített jutalomrúgással 7-0 vezetett a bajnok. Az újrakezdő rúgásból támadott az Esztergom és egy tolongásból célt is szerzett a 4. percben. Nem sokkal később a Batta egy 5 pontos akció mellett egy büntetőt is bevágott, míg az Esztergom az erős tolongásának köszönhetően még két célt szerzett, így a félidő derekára 15-15 volt az állás. Már most több cél született, mint a júniusi bajnoki döntőn és még csak 20 perce játszottak a csapatok. Az első játékrész végén még egy célt szerzett az Esztergom Koller révén a szélen, és 20-15 állással fordultak pihenőre a csapatok.

Az iram nem lankadt a második félidőben sem. Egyre több lett a hiba és egyre többször ítélt a cseh Bednarik játékvezető zárt tolongást, vagy végeztek el a csapatok bedobást. 3 pontos büntető megszerzési szituáció nem nagyon adódott, bár az esztergomi Bíró amúgy sem fogott ki jó rúgó napot, mert egyetlen jutalomrúgást sem értékesített. Célt már csak az Esztergom tudott szerezni a 65. percben, mely egyúttal a 25-15 végeredményt is beállította. A kupa győztes névsora: Heckel, Juhász, Nagy, Novák, Szöllösi, Suiogan, Koller, Deli, Bíró, Kontics, Ladányi, Haspel, Mészáros, Molnár, Gódor, cserék: Hock, Sinkovics, Madarász, Princz, Takamitsu, Kiss, Viola