Érem a cél Milánóban

2009.08.31. 12:19 Módosítva: 2009.08.31. 12:21

A nemzetek között ott szeretnénk lenni a jók között, s egy éremben is bízom - mondta Kovács László szövetségi kapitány a milánói ökölvívó-világbajnokság keddi rajtja előtt az MTI-nek. A 11 fős magyar csapat pénteken utazott el.

„A srácok jó állapotban vannak, ma már megvolt az első hivatalos mérlegelés, és mindenki simán hozta a súlyát – mondta a szakember. – A felkészüléssel nem volt gond, jó erőben vannak, persze a ringben kell majd jól teljesíteni.”

Kovács László elmondta, hogy a világbajnokságok történetében először készített kiemelési listát a nemzetközi szövetség, s a rangsorokban két magyar, a tavaly Európa-bajnoki ezüstérmes – és május óta Szántó Imrével készülő – Káté Gyula (64 kg), illetve a pekingi olimpián és a 2007-es chicagói vb-n is ötödik Szellő Imre (81 kg) lett kiemelt.

„Tőlük, illetve az idén remeklő Bacskai Balázstól (69) lehet kiemelkedő szereplést várni, persze azért vannak még olyanok a csapatban, akik jó sorsolással képesek meglepetést okozni” – hangsúlyozta a kapitány. A Káté-Szellő-Bacskai trió mellett leginkább az Eb-harmadik Varga Miklós (60 kg), s a világbajnokságokon mindig jól szereplő Darmos József (91) az, aki messzire juthat. A milánói világbajnokságon hétfő délután tartják a sorsolást, s kedd az első versenynap. A finálékra szeptember 12-én kerül sor, míg a pénteki elődöntőket megelőzően jövő csütörtökön pihenőnapot tartanak.

A magyar ökölvívósport legutóbb 2005-ben, a kínai Mienjangban szerzett világbajnoki érmet, akkor a ma már profiként szereplő Bedák Pál lett második a 48 kg-os kategóriában. Legutóbb Chicagóban Szellő és Darmos szerepelt a legjobban, mindketten a negyeddöntőig meneteltek. (MTI)

A magyar csapat

48 kg: Ungvári István

51 kg: Kalucza Norbert

54 kg: Lakatos Krisztián

57 kg: Mihály János

60 kg: Varga Miklós

64 kg: Káté Gyula

69 kg: Bacskai Balázs

75 kg: Harcsa Norbert

81 kg: Szellő Imre

91 kg: Darmos József

+91 kg: Bernáth István