25 évesen már csajozhat a világbajnok

2009.09.01. 11:40
Vang Haót öt éve eltiltották akkori szerelmétől, a kínai asztalitenisz-szövetség most engedélyezte a világ egyik legjobb játékosának, hogy barátnője legyen.

Huszonöt éves korára elég idősnek találta a kínai asztalitenisz-szövetség a sportág világbajnokát ahhoz, hogy barátnője lehessen. Vang Hao 5 évvel ezelőtt, húszévesen szeretett bele egy ugyancsak válogatott pingpongozó lányba.

Vangot nem büntették, de a 17 éves lányt igen: kitették a válogatottból, és hazaküldték vidékre. Azóta már visszatérhetett, jelenleg 19. a női világranglistán.

A világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes Vangnak már megengedik a barátnőzést, mostani párja szintén asztaliteniszező, volt országos bajnoknő, 22 esztendős.

Kínában a sportágak közül az asztaliteniszezők életvitele talán a legkonzervatívabb, azért is, mert ez a játék rendkívül népszerű az országban.

Vang a pekingi olimpián ugyan kiverte az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok svéd Jörgen Perssont, de a döntőben kikapott honfitársától, Ma Lingtól. Az idei jokohamai vb-t Vang nyerte, a döntőben 4-0-ra verte a szintén kínai Vang Li-csint.