Bacskai könnyedén nyert az ökölvívó-vb-n

2009.09.03. 14:20

A 69 kg-ban szereplő Bacskai Balázs a várakozásoknak megfelelően magabiztos győzelmet aratott csütörtökön, ezzel bejutott a legjobb 32 közé a milánói ökölvívó-világbajnokságon. A Vasas korábbi junior vb-győztese végig vezetve, leiskolázta moldovai ellenfelét, Vasilii Beloust, s 17-4-es pontozással győzött.

„Eddig kétszer találkoztam Belousszal, mindkétszer nyertem, s ezúttal sem volt gondom – nyilatkozta a meccs után Bacskai. – Megvan a szükséges önbizalmam, ami a roppant kemény felkészülés eredménye. Átalakult a stílusom, ha lehet azt mondani, férfiasabb lett, ütőtávon belül, az ellenfélre rátapadva, folyamatosan nyomás alatt tartva bokszolok a korábbi elmozgó, vívó stílus helyett.” Az EU-bajnokság idei győztese a következő fordulóban a 2007-es Pánamerikai bajnok brazil Pedro Limával találkozik majd vasárnap.

Csütörtökön még két magyar lép szorítóba a viadalon: az 57 kg-os Mihály János a botswanai Mmoloki Nogenggel a 14:30 órakor kezdődő délutáni programban, a 48 kg-os Ungvári István pedig a spanyol José De la Nievével a 20:30-kor induló esti program első párjában csatázik majd a 32 közé kerülésért.Eredmény, 69 kg, a legjobb 32 közé jutásért: Bacskai Balázs-Vasilii Belous (moldáviai) 17-4 (MTI)