Brüsszelben búcsúzik a Golden League

2009.09.03. 13:19

Pénteken, Brüsszelben rendezik az idei Golden League-sorozat utolsó versenyét, amely egyben a 12 éve életre hívott GL záróviadala is lesz. A versenyen még három sportoló reménykedhet az egymillió dolláros fődíjban. A korábbi öt viadalon az amerikai Sanya Richards (400 m), az orosz Jelena Iszinbajeva (rúd) és az etióp Kenenisa Bekele (3000/5000 m) maradt veretlen.

Bár Usain Bolt és Tyson Gay is elfogadta meghívást. A jamaicai sztár 200-on indul, míg a Gay a 100 méteresek mezőnyében rajtol. A csata meghiúsulásának oka egyrészt Gay kisebb sérülésével magyarázható – az amerikai ágyékproblémája miatt a rövidebb táv mellett döntött – másrészt azzal, hogy Bolt úgy érezte, az év során kissé elhanyagolta a hosszabbik távot, és most valamit törleszteni akar.

„Nem Bolttól ijedtem meg, hanem egyszerűen nem akarok egy még súlyosabb sérülést megkockáztatni, hamarosan így is meg kell műtetnem magam” – magyarázta döntését Gay, aki Münchenben fekszik majd kés alá. A 1998-ban elindított Golden League-sorozat pénteken 22 órakor végleg elköszön. A jövő évtől a Diamond League (Gyémánt Liga) veszi át a helyét, amely három kontinensen sorra kerülő 15 versenyből áll majd. (MTI)