Világversenyek hőseit köszöntötték a búvárúszók

2009.09.08. 12:26

Az idei világversenyeken elért 9 arany-, 3 ezüst- és 6 bronzérmet ünnepelték kedden a magyar búvárúszók. A Magyar Búvár Szakszövetség évértékelő eseményén Nyíri Iván elnök kiemelte, hogy a mai nehéz időkben különösen nagy szükség van a jó hírekre és arra, hogy a fiatalok elé követendő példát állítsanak.

Az elnök arról is beszélt, hogy a sportág Magyarországon egyre népszerűbb, mintegy 70-80 ezren búvárkodnak és már itthon is kezd elterjedni a legfiatalabb szakág, a víz alatti hoki, amelynek világbajnokságán a férfi válogatott nyolcadik, a női pedig hatodik lett.

A szentpétervári uszonyosúszó vb-n aranyérmes Kanyó Dénes az MTI-nek elmondta: 26 éve búvárkodik és mostani győzelmének különös ízt adott, hogy éppen 33. születésnapján játszották el tiszteletére a Himnuszt. „Nem számoltam, hogy a 26 év alatt hány világversenyen vettem részt, azt viszont tudom, hogy egyéni számban én vagyok a legidősebb világbajnok. Mivel ma is nagyon élvezem a versenyzést és az edzéseket is, még nem foglalkoztat a visszavonulás gondolata” – mondta Kanyó, aki több mint 40 egyéni országos bajnoki címével Magyarországon csúcstartó. (MTI)