Lecsukhatják a műlábú sprintert

2009.09.15. 10:15
A dél-afrikai Oscar Pistorius kirakott egy nőt a házából, aki nem akart távozni a vendégségből. Rácsukta a lábára az ajtót, testi sértés miatt feljelentették.

Könnyű testi sértéssel vádolják Oscar Pistoriust, a négyszeres paralimpiai bajnok, műlábú futót. Pistorius még augusztus végén került egy éjszakára őrizetbe, mert rácsukta az ajtót egy 19 éves nő lábára.

A sértett az atléta házában volt vendég, de egy idő után Pistorius megkérte őt és a párját, távozzanak. Egy barátja kikísérte őket, de a nő dühében az ajtót kezdte rugdosni.

000 Del228289

Pistorius kinyitotta, újra elküldte őket, a nő viszont betette a lábát az ajtórésbe, az atléta így rácsukta. A sérült feljelentést tett, az orvosi vizsgálatok alapján kisebb zúzódásokat szenvedett.

Pistoriust szándékosan okozott testi sértés gyanújával vették őrizetbe, másnap kiengedték. Az ügy miatt hamarosan meg kell jelennie a bíróságon, de a rendőrség egyelőre nem adott ki több információt. Börtönbüntetést is kaphat.

Pistorius tavaly lett világszerte ismert, amikor nem engedték indulni a pekingi olimpián, azzal az indokkal, hogy Cheetav nevű műlábaival jogosulatlan előnyre tehet szert.

A dél-afrikai futónak egy fejlődési rendellenesség miatt születésekor hiányzott egy csont a lábából, lábujjai sem nőttek ki megfelelően.

Szülei a tolókocsi és a műláb között dönthettek, még egyéves születésnapja előtt amputáltatták a lábait térd alatt. Azóta is műlábakkal él.