Tömegverekedés a Yankees meccsén

2009.09.16. 17:51

Azért jók a baseball-tömegverekedések, mert egy keretet minimum 30 játékos alkot, ha pedig két játékos egymásnak ugrik, a testvériesség szabályainak megfelelően egyetlen perc alatt mindkét dug-out komplett népe a bunyó epicentrumában van. Beszédes az ilyen esetek helyi elnevezése: bench-clearing brawl, azaz kispadürítő pofozkodás.

A Torontónak már semmi esélye nincs a rájátszásba jutásra, a Jays kifejezetten gyenge szezont produkált, nem úgy a Yankees. A New York-iak rosszul kezdtek, de folyamatosan játékba lendülve már tarolnak az American League-ben, biztosan ott lesznek a playoffban. Talán ezért is viselték ilyen nehezen, hogy a Jays feltörli velük az egymilliárd dolláros új stadionjuk gyepszőnyegét.

Jorge Posada, a Yanks világsztár elkapója (minden posztra jut világsztár New Yorkban) a kapitány Derek Jeter mellett a szurkolók egyik nagy kedvence. Nem csak számos rekordjáért, és nagyszerű játékáért, de egyéb szerepvállalásai miatt is, nevét viselő alapítvány például beteg gyerekeken segít.

Ezért is volt meglepő, hogy ő robbantotta ki a Toronto elleni pofozkodást. Posada éppen pontot szerez (illetve szépít, mert még ezzel is 9-3-ra vezettek a vendég kanadaiak), és amikor elfut a biztosító dobójátékos mellett, meglöki. A lökés nem nagy, de Carlsonnak pont elég ahhoz, hogy valami zaftos ocsmányságot a kispad felé kocogó Posada után kiáltson. Végül ő húzta a rövidebbet, tarkopasz fején tökéletesen látszik a Yankees-catcher balhorgának nyoma.

Az esetnek volt előzménye is, a meccsen két Toronto-játékost is megdobtak a labdával a Yankees-pitcherek (ezt nagyon nem szeretik az ütők, nem egyszer volt már hasonlóból verekedés), amire válaszul Carlson egy 97 mérföldes gyors labdával leborotválta Posada hátát. "Meg ne próbáld ezt még egyszer" - mordult oda a dobónak az elkapó, majd amikor a pontszerzés után lehetősége volt rá, kicsit meg is lökte ellenfelét.

A meccset 10-4-re nyerte a Toronto, de nagyjából 10 meccsel a 163 meccses alapszakasz vége előtt a Yankees helye biztos a konferencia, és így a csoport élén is. A playoff október elején kezdődik.