Négy érem a kajak-kenu maratoni vb első napján

2009.09.18. 19:26 Módosítva: 2009.09.18. 19:26

Egy arany- és három bronzérmet szerzett a magyar válogatott a maratoni vb első napján Portugáliában. A kajakos nők ifjúsági korosztályában Georgopoulou Alexandra világbajnok lett. Az ifjúságiaknál a női kajakosok szerepeltek a legjobban, Georgopoulou Alexandra nagy fölénnyel, magabiztos versenyzéssel győzött, Vaczai Enikő pedig bronzérmet nyert.

Ugyancsak bronzérmes lett a kenus Dóczé Ádám, a másik magyar induló, Vasbányai Henrik azonban vírusos fertőzés miatt fel kellett, hogy adja a versenyt. A fiú kajakosoknál Bucher Barnabás 9. lett, úgy, hogy az első futószakasz után beborult, pedig akkor még az élbolyban haladt.

Délután az U23-as futamokat rendezték, 21 kilométeres távon. Itt is a női kajak szakág szerepelt a legjobban a magyar csapatból, hiszen Havas Eszter bronzérmet nyert. A kenusoknál két magyar végzett az első tízben, Szabó Bonifác 9., míg Devecseri Ádám 5. lett. A férfi kajakosok zárták a napot, itt Boros Adrián a 9. lett, Kulifai Tamás pedig a 13. helyen ért célba, úgy, hogy beborult az utolsó előtti körben.