Gay fenyegeti Boltot

2009.09.19. 14:25

A világ egyik leggyorsabb embere, az amerikai Tyson Gay arra intette a jamaicai világcsúcstartó Usain Boltot, hogy roppant veszélyes kihívója akad személyében, ha végre teljesen meggyógyul. "Nagyon nagy harcra fogom késztetni őt 100 méteren, ha végre rendbe jövök, és teljesen felépülök ágyéksérülésemből" - riogatta Boltot az amerikai sprinter a szombati, sanghaji nemzetközi Grand Prix-verseny előtt tartott sajtótájékoztatóján.

A háromszoros olimpiai és világbajnok, 100-on és 200-on, továbbá váltóban is világrekorder jamaicai fáradtságra hivatkozva lemondta a kínai GP-t. Így is lesz azonban minőségi vetélytársa Sanghajban az operációja előtt még egy-két versenyt vállaló, a berlini vébén második Gaynek: egy másik jamaicai vágtázó, a korábbi világrekorder Asafa Powell személyében.

A berlini vébén 100-on bronzérmes Asafa Powell Gaynél jóval kevésbé tűnt derűlátónak Bolt esetleges legyőzését illetően, bár az ideinél ő is jobb évet remél. "A világcsúcsot nem fogjuk tudni megdönteni 2010-ben, de arra határozottan törekedhetünk, hogy minél közelebb kerüljünk Usainhez" - mondta.