Most kifizették a fedezetlen csekkes futót

2009.09.23. 11:16 Módosítva: 2009.09.23. 11:16
Tíz kilométeres előnnyel nyerte a dániai 100 mérföldes, 160 kilométeres futóversenyt Vozár Attila, kicsit fájlalja, hogy a lábai a hajrára összecsuklottak, ezért csak pályacsúcsot ért el, a világcsúcs nem sikerült. Pénzdíja viszont már a zsebében.

"Egy éve eldöntöttem, hogy ezen a versenyen indulni fogok, ezért augusztusban magaslati edzőtáborba mentem. Jól is jött, mert ugyan előzőleg azt hittem, Dánia sík terep, de amikor köröztem, gyorsan rájöttem, inkább hullámvasútra hasonlít” – mondta az Indexnek a Mors szigeteki százmérföldes (161 kilométer) futáson győztes Vozár Attila.

Hozzátette, nagyon kellemes volt az idő, 13 fokban kezdődött a futás. Ezúttal is megtervezte versenyét, és azt sem tartotta lehetetlennek, hogy világcsúcsot ér el, de a tizenkét órás előre elképzelt idejét nem tudta tartani.

„A világcsúcson belül is volt az eredményem hatvan kilométernél, nyolcvannál is, de már csak pár másodperccel, és akkor megzuhantam. Elfáradtam, és ha nem áll mellettem a család, akkor nem is bírtam volna végig. A hajrára kezdett összecsuklani a lábam, de a többiek is fáradtak, így több mint tíz kilométer előnnyel, egyben pályacsúccsal értem célba. A helyi újság címlapon hozta a győzelmemet” – magyarázta a győztes, aki mögött Zabari János lett a második, a dán Frederik Larsen pedig a harmadik. Vozár ideje: 13 óra, 28 perc, 16 másodperc, Zabari ideje: 15:09.43.

Vozár októberben a Bécs-Budapest szupermaratonin áll rajthoz, szeretné negyedszer is megnyerni, de a dobogóra feltétlenül szeretne felállni.

„Csekket kaptam megint” – jegyezte meg viccesen, utalva arra, hogy Amerikában szintén csekket kapott a 24 órás versenyen elért győzelméért, csak nem volt mögötte fedezet. „Már be is váltottam, Európában vagyunk, ugye.”