Bronzérem és bosszúság a birkózó-vb-n

2009.09.24. 21:17 Módosítva: 2009.09.24. 21:22
Sastin Marianna bronzérmet szerzett 59 kilóban a dániai Herningben zajló birkózó-világbajnokság csütörtöki versenynapján, ezzel megszerezte a magyar küldöttség első dobogós helyezését.

A Csepel SC-Delta SE birkózója az elveszített elődöntő után a bronzmeccsen a vigaszágon feljutott amerikai Deanra Rixet győzte le három menetben.

Sastin az első szakaszt 1-0-ra elvesztette, azonban a második és a harmadik két percben ő jött ki jobban a kapaszkodásokból, és végül nagy csatában sikerült megfordítania a küzdelmet, így megszereznie a harmadik helyet.

"Nagyon jól birkózott Mariann, örülünk a bronzéremnek - mondta Vatai László szakágvezető. - Az elődöntő miatt egy picit bosszúsak vagyunk, mert a harmadik menetben meglátásunk szerint Mariannak nem adták meg a pontot, amivel győzhetett volna. Ettől függetlenül nagyon szép eredmény a bronz, összességében nagyon elégedett vagyok, mert szerdán Szabó Emese is jól birkózott."

Sastin Marianna az elődöntőt a későbbi győztes azeri Julija Ratkevics ellen veszítette el úgy, hogy az első menetet megnyerte, utána viszont pontot nem sikerült elérnie.

Pénteken egyetlen magyar lép szőnyegre: a kötöttfogásúak 55 kilós kategóriájában Módos Péter küzdhet az éremért.