Gyurcsányiék közepes csoportban az Eb-n

2009.09.24. 16:55

Debrecenben elkészítették a jövő januári, magyarországi futsal Európa-bajnokság sorsolását. Ez alapján a magyar együttes a csehekkel és Azerbajdzsánnal került egy csoportba.

Az már a sorsolás előtt biztos volt, hogy az UEFA a résztvevőket három kalapba sorolta. Az elsőbe a rendező Magyarország mellett a korábbi Eb-győztesek, Spanyolország, Olaszország és Oroszország került.

A második kalapban Ukrajna, Portugália, Csehország és Szerbia, míg a harmadikba Szlovénia, Belgium, és a két újonc, Fehéroroszország és Azerbajdzsán került.

A tornán 12 csapat vesz részt, az első körben a csapatok négy hármas csoportban játszanak. A csoportok közül kettő Budapesten, a Papp László Arénában, kettő Debrecenben, a Főnix Csarnokban lép pályára.

A csoportokból az első két helyezett jut a negyeddöntőkbe, melyeket január 25-én és 26-án rendeznek. Az elődöntőket január 28-án, a döntőt január 30-án tartják, az utolsó három meccset mind Debrecenben.

Az Eb a magyar csapat összecsapásával kezdődik, Gyurcsányiék január 19-én Budapesten az azeri válogatottal mérkőznek. Az első debreceni meccsen az olaszok a belgákkal találkoznak.

A magyar együttes a múlt hét végén a Visegrádi Négyek Tornáján a második lett, miután a döntőben - hiába támadta szinte végig a meccset Kozma Mihály csapata - büntetőkkel kikapott a szlovákoktól.

Kozma Mihály, a válogatott szövetségi kapitánya szerint nem lehet más a cél, mint a továbbjutás: "Összességében örülök neki, hogy jelenleg úgy néz ki, a csehekkel ki-ki mérkőzést tudunk majd játszani a csoportelsőségért. Az azeriek ellen biztosan nem lesz könnyű a dolgunk, már csak a honosított brazilok miatt sem. Mindenképpen szeretnénk továbbjutni a csoportból."

A sorsoláson bemutatták az Eb hivatalos labdáját, amit itt fognak először használni futsal-eseményen.

A csoportbeosztás:

A csoport: Magyarország, Csehország, Azerbajdzsán,
B csoport: Olaszország, Ukrajna, Belgium
C csoport: Oroszország, Szerbia, Szlovénia
D csoport:Spanyolország, Portugália, Fehéroroszország