Lőrincz bronzéremért lép szőnyegre a birkózó-vb-n

2009.09.27. 18:40

A bronzéremért léphet szőnyegre a kötöttfogásúak 66 kg-os kategóriájában szereplő Lőrincz Tamás, miután a vigaszágon két mérkőzést nyert a Herningben zajló birkózó-világbajnokság zárónapján. Deák Bárdos Mihály (120 kg) és Bácsi Péter (74 kg) kiesett.

A 2006-os Európa-bajnok Lőrincz nyolcaddöntős legyőzője, a grúz Manucsar Chadaja döntőbe jutása révén került a vigaszágra, ahol aztán két látványos győzelmet aratott. Elsőre a cseh Tomas Sobecky ellen lépett szőnyegre, s - a viadal honlapja szerint - az első menetet 4-0-ra, a másodikat pedig 3-0-ra nyerte. Következett a finn Juha Hiltunen, aki szintén nem jelentett komoly akadályt a magyar számára: az első két percet 7-0-lal, a második pedig 1-0-lal tudta le. A 66 kg-os fiatal birkózó a harmadik helyért az orosz Ambako Vahadze ellen küzd majd meg.

Az ötszörös vb-második Deák Bárdos szintén a vigaszágra került az amerikai Dremiel Byers sikeres menetelésének következtében, s a veterán nehézsúlyú első meccsén biztosan, két menetben (1-0, 2-0) verte a lengyel Lukasz Banakot. A bronzmeccsért Jalmar Sjöberget kellett volna legyőznie 2001 Európa-bajnokának, ám az első és a második periódus is 1-0-ra a svédé lett, ami Deák Bárdos búcsúját jelentette. Bácsi nem volt szerencsés, hiszen az őt legyőző iráni Farsad Alizadeh az elődöntőben elvérzett, így már a vigaszágon sem próbálkozhatott. (MTI)