Maradona az Úrra bizta Argentína vb-jét

2009.10.10. 09:37

Nem hívta meg az argentin válogatottba az utolsó két, sorsdöntő világbajnoki selejtezőre Javier Zanettit és Martin Samuelt a szövetségi kapitány, Diego Maradona, pedig könnyen előfordulhat, csapata nem jut ki a világbajnokságra.

Peru legyőzése otthon nem lehet gond, de Uruguay idegenben az, főleg olyan hátvédsorral, amit ebből a keretből össze lehet rakni: Pablo Zabaleta (Manchester City), Emiliano Insua (Liverpool), Martin Demichelis (Bayern München), Gabriel Heinze (Olympique Marseille), Nicolas Pareja (Espanyol), Fabian Monzon (Boca Juniors), Rolando Schiavi (Newell's Old Boys), Nicolas Otamendi (Velez Sarsfield).

Az Európában futballozók tudásával tisztában vagyunk, tudjuk, hogyan szerepelnek idén klubjaik - a City nem Zabaleta miatt jó -, az otthoniakról annyit, Schiavi 36, Monzon 22, Otamendi 21 éves középhátvéd: az egyik túl öreg, a másik kettő túl fiatal a rutinposztra, főleg hogy az európai bajnokságoknál jóval gyengébb argentinben játszanak.

Maradonának nincs könnyű dolga, hátul nem válogathat világklasszisok közül, legjobbja, Esteban Cambiasso sérült. Épp ezért érthetetlen, hogy lehet az Interben kezdő Samuelt és Zanettit – aki, bár szintén 36, még mindig világklasszis – kihagyni.

Maradona mindig is hívő ember volt, úgy látszik, hazája 2010-es vb-részvételt is Istenre bízza, ami a selejtezőcsoport pótselejtezőt jelentő, 5. helyén állva, úgy, hogy még három csapat is simán megelőzheti az övét, felelőtlenség.