Három napig Budapest tanácskozik az Európai Atlétikai Szövetség

2009.10.14. 15:30

Három napon át, csütörtöktől szombatig Budapesten tartja az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) konferenciáját, melynek csúcspontjaként szombat este átadják az idei esztendő legjobbjainak járó elismeréseket.

A konferencián – korábbi nevéhez híven – az egyik legfontosabb feladat a jövő évi versenynaptár egyeztetése, itt a magyar szövetség két fontos célt szeretne megvalósítani: „Az egyik feladatunk a korosztályos és felnőtt válogatott találkozóknak helyet találni, s ennek érdekében egyeztetni kell az érintett országokkal – mondta az MTI-nek Gyulai Márton, a MASZ főtitkára. – A másik, hogy szeretnénk egy rangos nemzetközi viadalt, a Gyulai István emlékversenyt megrendezni a Puskás Ferenc Stadionban, amiről már korábban is volt szó. Két augusztusi időpontunk is van, ám erről majd csak akkor szeretnék bővebben beszélni, ha már megszületett a döntés.” A főtitkár jelezte, hogy a tervezett Grand Prix-viadal erősségében az ostravai versennyel érne fel terveik szerint.

A konferencia programját különböző fórumok és edzői eszmecserék tarkítják, s külön rangot ad az eseménynek, hogy itt ünnepli 75. születésnapját az Európai Tanács, mely az EAA elődjeként 1934-ben a Gundel étteremben alakult. A szombat esti díjátadó ünnepséget az Iparművészeti Múzeumban rendezik meg, s jelen lesz majd többek között Szergej Bubka, a nemzetközi szövetség alelnöke, Hansjörg Wirz, az EAA elnöke, illetve Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is. A férfiaknál a díjat a brit hármasugró, Philips Idowu, a nőknél pedig a spanyol hosszútávfutó, Marta Dominguez veheti majd át. (MTI)