Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Miklós
1 °C
4 °C

Megjelent a Magyar Olimpiai Lexikon harmadik kiadása

2009.10.14. 15:08

A nyári és téli ötkarikás játékokon érmet nyert valamennyi magyar sportoló életrajza helyet kapott a Magyar Olimpiai Lexikonban, amelynek harmadik, bővített és átdolgozott kiadását szerdán mutatták be a Magyar Sport Házában. Rózsaligeti László könyve az Athénban, 1896-ban rendezett első újkori olimpiától egészen a 2008-as pekingi csúcseseményig veszi sorra a dobogós magyarokat, az összesen csaknem 700 medálszerző sportolót. A szerző részletesen ismerteti pályafutásukat, kitérve az olimpián kívüli legfontosabb eredményeikre is.

„Ugyanakkor nem eredményösszegzést akartam, hanem az olimpiai dobogóra vezető út összetevőit kutatva a miértre és a hogyanra választ kapni” – jelentette ki a sajtótájékoztatón a már több, sporttal foglalkozó könyvet is jegyző Rózsaligeti László.

Legújabb kötetét éremtáblázatok, az ötkarikás dobogósok jegyzéke, s az egyes olimpiák tömör jellemzése egészíti ki. A szerdai eseményen az érintettek közül jelen volt Kozák Danuta olimpiai második helyezett kajakozó és Kósz Zoltán ötkarikás aranyérmes vízilabdázó. A Corvina Kiadó gondozásában megjelent Magyar Olimpiai Lexikon ára 4990 forint. (MTI)