200 körül mentek, semmit sem láttak

2009.10.26. 15:38 Módosítva: 2009.10.26. 15:38
Sebastien Loeb egy ponttal megnyerte a rali-vb-t, riválisa, Mikko Hirvonen az utolsó előtti szakaszon adta fel a csatát, amikor felcsapódott Fordjának motorházteteje.

”A bukkanó után kilazult a motorháztető, nagy sebességnél alákapott a levegő, és egy hosszú egyenesben már semmit sem láttunk miatta. Meg kellett állnom letépni, csalódottak vagyunk, hogy így lett vége” - nyilatkozta a Brit Rali utolsó előtti szakasza után Mikko Hirvonen.

A finn pilóta 25 másodperc hátránnyal kezdte a befejező napot Sebastien Loeb mögött, a hajrára 18-ra csökkentette, de a balszerencse közel 200 kilométer/órás tempónál megállította.

”Nagyszerű hír, mert újra padlógázzal kellett mennem, így legalább az utolsón lassíthatunk” - mondta Loeb az autosport.com-on, majd a legutolsó szakaszt nyugodtan végigfutva megszerezte hatodik vb-címét.

A záróralit egy pont hátránnyal kezdte Hirvonen mögött, győzelmével végül egy ponttal gyűjtött többet.

”Hihetetlen szezon, nagyon jól rajtoltunk, aztán a közepén elveszítettünk mindent. A nyomás óriási volt, boldog vagyok, mert Mikko nagyon erős, egész évben küzdöttem vele, nagy csata ért véget” - nyilatkozta már a célban.

Az évet zsinórban öt futamsikerrel kezdte, majd Hirvonen nyert nyészer egymás után, és nyáron eléje került a pontversenyben. Spanyolországban és Walesben 10-10 pontot kellett szereznie, hogy visszaküzdje magát az élre.

Sosem derül ki, mennyivel lett volna szorosabb, ha nincs a felcsapódó motorháztető, de Hirvonen nem volt túl csalódott: ”Jövőre gyorsulnom kell, már nagyon közel vagyunk Sebastienhez, ami jó érzés”.