Benedek Dalma szerb kenusával edz

2009.10.26. 21:58
A világbajnok kajakos rátalált egy olyan mozgásra, ami nagyon bejön neki, és célba vette az ötszáz egyest, Kovács Katalin számát. Vőlegényével mindent megbeszélhet az edzések után, mert ő is végrehajtja a napi programot.

Elégséges, bő egyhónapos pihenő után Fábiánné Rozsnyói Katalin irányításával szeptember végén elkezdte a felkészülést az idén kajaknégyesben világbajnok Benedek Dalma.

„Szakítottunk a korábbi hagyományokkal, nem csak futunk, úszunk és kondizunk, hanem evezünk is, Kati néni ugyanis kint volt a szeptemberi maratoni világbajnokságon és belelkesedett azon, amit látott. Meglehetősen hosszú evezésekkel alapozunk. Általában ősszel nem szoktam élvezni az edzéseket, de most nagyon ráhangolódtam a munkára. Szerencsére rátaláltam egy olyan mozgásra, ami nagyon bejön nekem. Ráadásul az időjárás is kedvez nekünk, szóval azt mondhatom: rendben vagyok."

Benedek hozzátette, jövő évi terveiről még korai beszélni, de kinézte magának a legnagyobb vadat: az egyes ötszázat, amelyiken idén Kovács Katalin újra a legjobb lett.

D  AS20080607009

A kezét romantikus körülmények közt a kanadai világbajnokság céljában megkérő szerb-kanadai kenus, Dusan Ruzicic szintén vele együtt készül fel Fábiánné csoportjában (Kolonics György volt eddig az egyetlen kenus tanítványa a sportágat a pekingi olimpia előtt uraló szakvezetőnek).

„Korábban aggódtam kicsit, hogyan tudunk majd együtt felkészülni. Dusan jelenléte pluszmotivációt ad az edzéseken, nagyon jó hatással vagyunk egymásra. És nagyon jó érzés, hogy az edzések végén meg tudjuk beszélni egymással a mindennapi munkát” – összegzett.

Az esküvővel még egy évet várnak, de az biztos: szabadtéren lesz, a nagy világversenyek után. „A babát pedig a londoni olimpia utánra tervezzük” – jelentette ki Benedek, aki eddig két olimpiáról is lemaradt, de a harmadikról nagyon nem szeretne.