Overdose tulajdonosa szabadlábra helyezést kér a román hatóságoktól

A szlovák-magyar üzletembert gazdasági bűncselekménnyel gyanúsítják, miközben a hónapok óta tartó patasérüléséből lassan gyógyuló veretlen csodalovat Berlinbe költöző trénere magával vinné.

Mikóczy Zoltánt és magyar üzlettársát október 21-én Nagyvárad közelében vették őrizetbe, majd helyezték előzetes letartóztatásba,
mert a csődbiztos engedélye nélkül akarták elvinni felszámolás alatt
álló élesdi húsfeldolgozó cégük elárverezés előtt álló gépsorait.

Adrian Has, a nagyváradi Számvevőszék szóvivőjének hétfői
nyilatkozata szerint a szlovák állampolgárságú Mikóczy és magyar
üzlettársa óvást emelt őrizetbe vételük ellen, kérésükről kedden
döntenek. A két üzletember vizsgálati fogságba helyezéséről a törvényszéknek hétfőn kellett volna döntenie, az ügyészség azonban egyelőre nem nyújtotta be a bizonyítékokat is tartalmazó dossziét.

A két férfi előzetes letartóztatása tíz napra szól, vagyis november elsejéig van érvényben, a hatóságoknak ezalatt kell eldönteniük, hogy
szabadlábra helyezik őket, vagy letartóztatásban kell kivárniuk a
gazdasági bűncselekmény gyanúja miatt indított vizsgálatok végét.

A két férfit román kommandósok fogták el, amikor tehergépkocsin
Magyarországra akarták vinni felszámolás alatt álló húsfeldolgozójuk
43 millió forintra becsült gépsorait. A gyanú szerint arra kényszerítették a cég romániai ügyvezetőjét, hogy hamis dokumentumokat állítson ki a gépek akadálytalan szállítása érdekében. Az ügyvezető azonban a rendőrséget értesítette, ezután csaptak le rájuk Nagyvárad közelében a kommandósok.

Az RTL Klub felvétele a rendőri akcióról:

Mindeközben Mikóczy Zoltán legértékesebb lova, Overdose hónapok óta Angliában gyógykezelt patasérülése szépen gyógyul, az eddigi futamain veretlen csodaló a napokban érkezik haza alagi istállójába.

Trénere, Ribárszki Sándor úgy tudja, a ló külföldi gyógykezelése, tartása ki van fizetve, hazaérkezése után edzésben tartják, folytatják felkészítését a tavaszi versenyekre, "mintha mi sem történt volna".

Ribárszkit Berlinbe hívták dolgozni, a tréner Overdose-t is magával vinné, ha így lesz, a ló 3 hónapig még nem veszítené el magyarságát (nem a származás, nem a tulajdonos állampolgársága számít, a ló azt az országot képviseli, ahol istállóztatják).

A tréner a fogva tartott Mikóczyval még nem tudott beszélni, addig döntést sem hoz az ügyben, hiszen a tulajdonosé a végső szó.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla