Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Már a NY Yankees vezet az MLB-döntőben

2009.11.01. 12:51

Már a New York vezet a 2009-es World Series-ben, miután első philadelphiai meccsén azonnal visszavette a nyitányon elbukott pályaelőnyt. Címszavakban így nézett ki a 3. meccs: az MLB történetének első videós visszanézése után ítéltek home runt A-rodnak, a Yankee-dobó Andy Pettitte tovább növelte előnyét a rájátszásban aratott győzelmek számát illetően (17), miközben a Phillies dobóját - a tavalyi döntő MVP-je – 4 inning után füttykoncert kísérte az öltözőbe.

Cole Hammels nem kezdett rosszul, az első találkozásukkor mindegyik ütőt lerendezte, de mikor másodszor kezdődött a Yankee-ütősorrend, elveszítette a fonalat, sétákat dobott, akinek meg nagy nehezen strike-ot dobott, az szétütötte a labdáit.

WS 3.: Philadelphia Phillies-New York Yankees 5-8

Győztes dobó: Pettitte (6,00 ERA, 6 IP, 7 SO), Vesztes dobó: Hamels (10,38 ERA, 4,1 IP, 3 SO)
RBI: Werth 2, Ruiz, Rollins, Victorino ill. Damon 2, Rodriguez 2, Posada, Swisher, Pettite, Macui
R: Werth 2, Ruiz 2, Feliz ill. Swisher 2, Jeter, Damon, Teixera, Rodriguez, Pettite, Macui
HR: Werth 2, Ruiz ill. Rodriguez, Swisher, Macui
A párharc állása 2-1 a New York javára
Következik: Game 4, Philadelphia - C.C. Sabathia vs. J. Blanton

Pedig minden a Phillies szája íze szerint kezdődött, a New York-i dobót lehet, hogy a 80 perces esőszünet zavarta meg, de nagyon gyengén indított: Werth home runjával vezettek a hazaiak, majd Pettitte sétából is beszerencsétlenkedett egy pontot, úgy nézett ki, gyorsan le kell cserélni, mert elmegy rajta a meccs.

A 4. inningben egy nem mindennapi eseménynek kellett felráznia a Yankeest. Alex Rodriguez labdája egy lelátóra szerelt kamerát lenullázva hullott vissza a pályára, a játékvezető két base-t ítélt meg az ütőnek. Joe Girardi, a Yanks managere úgy vágtatott elő a dug-outból, mint akit puskából lőttek ki, reklamálása után a World Series történetében először videón visszanéztek egy akciót, és a vezetőbíró megítélte a – valóban jogos – home runt.

A 8. döntőjében szereplő Pettitte mintha csak erre várt volna: megnyugodott, érezte, hogy bíznak benne, és a pályán hagyják. Hét ütőt ejtett ki (SO), és bár a 6,00 ERA nem a legjobb, kompenzációnak ő maga is részt vett a támadásokban, és nemcsak pontot szerzett, de egy RBI-ra is futotta tőle. A Philliesnél a bullpen sem teljesített jól, a cseredobók sem bírtak a New York-i vágókkal, Macui zsinórban üti a homereket, és Nick Swisher is a lelátóra küldött egyet.

Itthon a 7. meccs dönt

3-3-ra áll a Szentendre Sleepwalkers-Óbuda Brick Factory döntő a magyar bajnokságban, a mindent eldöntő 7. meccset vasárnap 11 órától rendezik Szentendrén

A philadelphiaiak legjobbja Jason Werth volt, két home runjával meccsben tartotta csapatát, és Ruiz két hitje sem rossz eredmény, tekintve, hogy az egész Phillies mindössze ötször tudott értelmesen a labdába érni a meccsen. Ezzel nem lesz könnyű címet védeni.

Hétfő hajnalban folytatják, a Yankees a vezetéstől megrészegülten el akarja dönteni a párharcot már Philadelphiában, mert három nap pihenés után máris újra a dombra rendeli legnagyobb sztárdobóját, C.C. Sabathiát. A Phillies Joe Blantonnal kezdi a 4. meccset.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?