Már a NY Yankees vezet az MLB-döntőben

2009.11.01. 12:51

Már a New York vezet a 2009-es World Series-ben, miután első philadelphiai meccsén azonnal visszavette a nyitányon elbukott pályaelőnyt. Címszavakban így nézett ki a 3. meccs: az MLB történetének első videós visszanézése után ítéltek home runt A-rodnak, a Yankee-dobó Andy Pettitte tovább növelte előnyét a rájátszásban aratott győzelmek számát illetően (17), miközben a Phillies dobóját - a tavalyi döntő MVP-je – 4 inning után füttykoncert kísérte az öltözőbe.

Cole Hammels nem kezdett rosszul, az első találkozásukkor mindegyik ütőt lerendezte, de mikor másodszor kezdődött a Yankee-ütősorrend, elveszítette a fonalat, sétákat dobott, akinek meg nagy nehezen strike-ot dobott, az szétütötte a labdáit.

WS 3.: Philadelphia Phillies-New York Yankees 5-8

Győztes dobó: Pettitte (6,00 ERA, 6 IP, 7 SO), Vesztes dobó: Hamels (10,38 ERA, 4,1 IP, 3 SO)
RBI: Werth 2, Ruiz, Rollins, Victorino ill. Damon 2, Rodriguez 2, Posada, Swisher, Pettite, Macui
R: Werth 2, Ruiz 2, Feliz ill. Swisher 2, Jeter, Damon, Teixera, Rodriguez, Pettite, Macui
HR: Werth 2, Ruiz ill. Rodriguez, Swisher, Macui
A párharc állása 2-1 a New York javára
Következik: Game 4, Philadelphia - C.C. Sabathia vs. J. Blanton

Pedig minden a Phillies szája íze szerint kezdődött, a New York-i dobót lehet, hogy a 80 perces esőszünet zavarta meg, de nagyon gyengén indított: Werth home runjával vezettek a hazaiak, majd Pettitte sétából is beszerencsétlenkedett egy pontot, úgy nézett ki, gyorsan le kell cserélni, mert elmegy rajta a meccs.

A 4. inningben egy nem mindennapi eseménynek kellett felráznia a Yankeest. Alex Rodriguez labdája egy lelátóra szerelt kamerát lenullázva hullott vissza a pályára, a játékvezető két base-t ítélt meg az ütőnek. Joe Girardi, a Yanks managere úgy vágtatott elő a dug-outból, mint akit puskából lőttek ki, reklamálása után a World Series történetében először videón visszanéztek egy akciót, és a vezetőbíró megítélte a – valóban jogos – home runt.

A 8. döntőjében szereplő Pettitte mintha csak erre várt volna: megnyugodott, érezte, hogy bíznak benne, és a pályán hagyják. Hét ütőt ejtett ki (SO), és bár a 6,00 ERA nem a legjobb, kompenzációnak ő maga is részt vett a támadásokban, és nemcsak pontot szerzett, de egy RBI-ra is futotta tőle. A Philliesnél a bullpen sem teljesített jól, a cseredobók sem bírtak a New York-i vágókkal, Macui zsinórban üti a homereket, és Nick Swisher is a lelátóra küldött egyet.

Itthon a 7. meccs dönt

3-3-ra áll a Szentendre Sleepwalkers-Óbuda Brick Factory döntő a magyar bajnokságban, a mindent eldöntő 7. meccset vasárnap 11 órától rendezik Szentendrén

A philadelphiaiak legjobbja Jason Werth volt, két home runjával meccsben tartotta csapatát, és Ruiz két hitje sem rossz eredmény, tekintve, hogy az egész Phillies mindössze ötször tudott értelmesen a labdába érni a meccsen. Ezzel nem lesz könnyű címet védeni.

Hétfő hajnalban folytatják, a Yankees a vezetéstől megrészegülten el akarja dönteni a párharcot már Philadelphiában, mert három nap pihenés után máris újra a dombra rendeli legnagyobb sztárdobóját, C.C. Sabathiát. A Phillies Joe Blantonnal kezdi a 4. meccset.