Csonttörő pittsburghi az NFL legdurvábbja

2009.11.06. 08:48 Módosítva: 2009.11.06. 08:48
A legnagyobb amerikai sportmagazin szavazásán kiderült, a játékosok szerint a pittsburghi Hines Ward az amerikai futball liga legalattomosabb játékosa. Tisztátalan játékát már többször büntette az NFL, de előfordult, hogy megúszta a legsportszerűtlenebb szabálytalanságokat is.

A Sports Illustrated megkérdezte olvasóit az NFL legalattomosabb játékosairól. 296 futballista szavazott, a győztes Hines Wardot 11,6 százalék tartja a liga legdurvábbjának.

A Pittsburg Steelers szélső elkapója (wide receiver) a liga egyik hírhedt játékosa, több beceneve is van: a Mr. Blindside arra utal, hogy általában az ellenkező irányba néző ellenfelet támadja, és hasonló okokból ragadt rá a Mr. Cheapshot is.

Hines a tavaly is több büntetést kapott olyan szabálytalanságokért, amiket a mérkőzésen nem szankcionáltak a bírók, ilyen volt például a Cincinnati Bengals újonc linebackerén bemutatott állkapocstörő tackle-je, ami egyúttal a fiatal játékos szezonjának végét is jelentette. Még egy szabálytalanságot jelző zászló sem repült utána, Hines elégedetten fogadhatta játékostársai pacsiját.

Rajta kívül csak egy receiver, a denveri Brandon Marshall kapott szavazatot, és van a listán egy quarterback is, a Titans irányítója, Vince Young egy voksot kapott. Az első tíz további sorrendje: 2. Albert Haynesworth (Redskins), 3. Joey Porter (Dolphins), 4. Roy Williams (Bengals), 5. Kevin Mawae (Titans), 6. Cortland Finnegan (Titans), 7. Richie Incognito (Rams), 8. Harvey Dahl (Falcons), 9. Troy Polamalu (Steelers), 10. Jared Allen (Vikings).