Az NSSZ összefog az egyetemi és diáksport szövetséggel

2009.11.09. 14:45

A 74 sportági szövetséget összefogó Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) új stratégiája részeként együttműködési megállapodást kötött a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS), valamint a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ).

A hétfői eseményen Gémesi György, az NSSZ elnöke arról beszélt, hogy a két szervezettel már korábban is kapcsolatban álltak, ám a jövőben szeretnék szélesíteni az együttműködést. Kiemelte, hogy „minden megállapodás annyit ér, amennyit betartanak belőle, és bízom benne, hogy a magyar sport érdekében a jövőben még egységesebben tudunk fellépni”.

Frenkl Róbert, a MEFS elnöke utalt arra, hogy – mivel a sportolók nagy többsége az oktatásban is részt vesz – eddig is megvolt a természetes kapcsolat az NSSZ és a MEFS kötött, a két szervezetnek pedig az a közös érdeke, hogy ez a továbbiakban is így legyen.

Amint azt az okmány - amelyet Gémesi, Frenkl, és Deák György, az MDSZ elnöke látott el kézjegyével - megfogalmazza: az együttműködés alapvető célja, hogy a Sport XXI. Nemzeti Sportstratégiában megfogalmazott célok megvalósítása meginduljon, és a magyar sport érdekérvényesítő képessége növekedjék.