Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az NSSZ összefog az egyetemi és diáksport szövetséggel

2009.11.09. 14:45

A 74 sportági szövetséget összefogó Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) új stratégiája részeként együttműködési megállapodást kötött a Magyar Egyetemi- és Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS), valamint a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ).

A hétfői eseményen Gémesi György, az NSSZ elnöke arról beszélt, hogy a két szervezettel már korábban is kapcsolatban álltak, ám a jövőben szeretnék szélesíteni az együttműködést. Kiemelte, hogy „minden megállapodás annyit ér, amennyit betartanak belőle, és bízom benne, hogy a magyar sport érdekében a jövőben még egységesebben tudunk fellépni”.

Frenkl Róbert, a MEFS elnöke utalt arra, hogy – mivel a sportolók nagy többsége az oktatásban is részt vesz – eddig is megvolt a természetes kapcsolat az NSSZ és a MEFS kötött, a két szervezetnek pedig az a közös érdeke, hogy ez a továbbiakban is így legyen.

Amint azt az okmány - amelyet Gémesi, Frenkl, és Deák György, az MDSZ elnöke látott el kézjegyével - megfogalmazza: az együttműködés alapvető célja, hogy a Sport XXI. Nemzeti Sportstratégiában megfogalmazott célok megvalósítása meginduljon, és a magyar sport érdekérvényesítő képessége növekedjék.