Csaknem hiánytalan mezőny lesz a rövidpályás úszó ob-n

2009.11.11. 14:56

Az Amerikában tanuló világbajnoknő, Hosszú Katinka kivételével gyakorlatilag a teljes magyar élmezőny elindul a péntektől vasárnapig tartó rövidpályás országos úszóbajnokságon, amelynek idén is Százhalombatta ad otthont.

A múlt évben átadott városi uszodában nem csak az érmekért küzdenek a legjobbak, hanem a decemberi, isztambuli Európa-bajnokság főpróbája is.

„Tizenöt fős válogatottal veszünk részt a törökországi Eb-n, a névsort a százhalombattai ob zárultával tárom majd a szakmai testület, majd utána az elnökség elé jóváhagyásra, amely szerdán véglegesíti a csapatot – mondta el Kiss László szövetségi kapitány szerdán az MTI-nek. – Magától a magyar bajnokságtól azt várom, hogy a 2008-ashoz hasonló magas színvonalú versenyeket hoz, ugyanolyan kitűnő rendezést, s a nyári, római vb-n kiválóan teljesítő ászaink, Gyurta Dániel, Cseh László és a többiek mellett mások is remek teljesítményekkel rukkolnak elő. Amúgy szinte mindenki rajthoz áll, hiszen Hosszú Katinka mellett csak két betegünk, a nagy ígéretek között számon tartott Bernek Péter és Dobár Éva hiányzik. Indul viszont, s ez külön érdekessége az ob-nak, a normálmedencétől már elköszönt, a hosszútávú versenyúszásba viszont komolyan belekezdett korábbi vb-érmesünk, Európa-bajnoknőnk, Risztov Éva, aki 800 méteres gyorson tesztelheti magát, hogy hol tart a felkészülésben.”

A versenyek mindhárom nap délelőtt 9:30-kor startolnak az előfutamokkal, míg a délutáni elődöntők-döntők kezdési időpontja pénteken és szombaton 17, vasárnap pedig 16 óra.