Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csaknem hiánytalan mezőny lesz a rövidpályás úszó ob-n

2009.11.11. 14:56

Az Amerikában tanuló világbajnoknő, Hosszú Katinka kivételével gyakorlatilag a teljes magyar élmezőny elindul a péntektől vasárnapig tartó rövidpályás országos úszóbajnokságon, amelynek idén is Százhalombatta ad otthont.

A múlt évben átadott városi uszodában nem csak az érmekért küzdenek a legjobbak, hanem a decemberi, isztambuli Európa-bajnokság főpróbája is.

„Tizenöt fős válogatottal veszünk részt a törökországi Eb-n, a névsort a százhalombattai ob zárultával tárom majd a szakmai testület, majd utána az elnökség elé jóváhagyásra, amely szerdán véglegesíti a csapatot – mondta el Kiss László szövetségi kapitány szerdán az MTI-nek. – Magától a magyar bajnokságtól azt várom, hogy a 2008-ashoz hasonló magas színvonalú versenyeket hoz, ugyanolyan kitűnő rendezést, s a nyári, római vb-n kiválóan teljesítő ászaink, Gyurta Dániel, Cseh László és a többiek mellett mások is remek teljesítményekkel rukkolnak elő. Amúgy szinte mindenki rajthoz áll, hiszen Hosszú Katinka mellett csak két betegünk, a nagy ígéretek között számon tartott Bernek Péter és Dobár Éva hiányzik. Indul viszont, s ez külön érdekessége az ob-nak, a normálmedencétől már elköszönt, a hosszútávú versenyúszásba viszont komolyan belekezdett korábbi vb-érmesünk, Európa-bajnoknőnk, Risztov Éva, aki 800 méteres gyorson tesztelheti magát, hogy hol tart a felkészülésben.”

A versenyek mindhárom nap délelőtt 9:30-kor startolnak az előfutamokkal, míg a délutáni elődöntők-döntők kezdési időpontja pénteken és szombaton 17, vasárnap pedig 16 óra.