Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Heim Péter nem lesz az öttusaszövetség elnöke

2009.11.11. 16:24

Heim Péter visszalép a Magyar Öttusa Szövetség elnöki posztjára való jelöléstől. Az üzletember szerdai közleményében azzal indokolta lépését, hogy az utóbbi időszak tapasztalatai azt mutatják, olyan hatalmi harc kezdődött meg a posztért, amiben nem kíván részt venni.

„Sajnálatos és megdöbbentő számomra, hogy a jó szándékú, sportághoz értő, azzal önzetlenül elkötelezettek mellett, jelentős számban jelentek meg a különféle ellen lobbik, amelyeknél a másik negatív színben feltüntetésén kívül, önmaguk reflektorfénybe állítása volt az elsődleges szempont” – írta Heim.

Az ATTICUS Investments Zrt. vezérigazgatója, akinek nagybátyja Benedek Gábor, a sportág olimpiai és világbajnoka, hangsúlyozta, hogy nem kíván egy széthúzó, egymással együttműködni nem képes szervezet élén bábként, vagy békebíróként szerepet vállalni.

A MÖSZ az év elején már tartott egy tisztújítást, ám az akkor megválasztott Egyed Géza október 21-én lemondott posztjáról, ezért a vezetőség akkor november 20-ra új "választó" közgyűlést írt ki. Az elnöki pozícióra négy jelölés érkezett a szövetséghez: Egyed mellett Simóka Beáta világbajnok öttusázót, jelenlegi általános alelnököt, sportszakállamtitkárt, Gyenesei Istvánt, az aktuális elnökség egyik alelnökét, továbbá a sportágban kevésbé ismert Szabó Lajost jelölték. Gyenesei már korábban jelezte, hogy nem kíván elnök lenni.