Heim Péter nem lesz az öttusaszövetség elnöke

2009.11.11. 16:24

Heim Péter visszalép a Magyar Öttusa Szövetség elnöki posztjára való jelöléstől. Az üzletember szerdai közleményében azzal indokolta lépését, hogy az utóbbi időszak tapasztalatai azt mutatják, olyan hatalmi harc kezdődött meg a posztért, amiben nem kíván részt venni.

„Sajnálatos és megdöbbentő számomra, hogy a jó szándékú, sportághoz értő, azzal önzetlenül elkötelezettek mellett, jelentős számban jelentek meg a különféle ellen lobbik, amelyeknél a másik negatív színben feltüntetésén kívül, önmaguk reflektorfénybe állítása volt az elsődleges szempont” – írta Heim.

Az ATTICUS Investments Zrt. vezérigazgatója, akinek nagybátyja Benedek Gábor, a sportág olimpiai és világbajnoka, hangsúlyozta, hogy nem kíván egy széthúzó, egymással együttműködni nem képes szervezet élén bábként, vagy békebíróként szerepet vállalni.

A MÖSZ az év elején már tartott egy tisztújítást, ám az akkor megválasztott Egyed Géza október 21-én lemondott posztjáról, ezért a vezetőség akkor november 20-ra új "választó" közgyűlést írt ki. Az elnöki pozícióra négy jelölés érkezett a szövetséghez: Egyed mellett Simóka Beáta világbajnok öttusázót, jelenlegi általános alelnököt, sportszakállamtitkárt, Gyenesei Istvánt, az aktuális elnökség egyik alelnökét, továbbá a sportágban kevésbé ismert Szabó Lajost jelölték. Gyenesei már korábban jelezte, hogy nem kíván elnök lenni.