Kovács Katalin gipszelt lábbal is edzett

2009.11.12. 22:08
A téli alapozó felkészülés elejét kihagyta a 27-szeres világbajnok kajakos, Kovács Katalin, aki alig várja, hogy végre csatlakozhasson társaihoz. Ilyen szerencsétlenül még nem kezdte a szezont, de hamarosan már úszhat.

„Holnap már leveszik, megszabadulhatok tőle” – mosolygott a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, egy villányi kiránduláson húzódott meg a bokaszalagja, be kellett gipszelni a lábát.

„Nem éreztem nagy fájdalmat, másnap reggel volt csak kellemetlen, amikor bedagadt, akkor gondoltam, hogy még orvoshoz is el kell mennem” – elevenítette fel Kovács, aki 1995 óta a válogatott keret tagja, és azóta egy téli alapozó felkészülést sem sem kezdett ilyen szerencsétlenül.

„Most már csak jobb jöhet, hiszen még sohasem voltam sérült, ezért nem is a fizikai, sokkal inkább a lelki részét nehéz elviselni. Teljes hét telt el pihenéssel, semmit sem csinálhattam. Azóta konditerembe szorultam, próbáltam a múltkor ergométeren evezni, de hát ez sem megy, mert az egyik lábam csak nem olyan, mint a másik. Majd akkor nyugszik meg a lelkem, amikor már legalább úszni fogok” – vallotta be lelkiismeretesen.

A konditeremben nem nagy súlyokkal próbálkozik, inkább kisebbekkel – negyven kilóval - nyom fekve, nem elsődleges cél pillanatnyilag, hogy jól elfáradjon.

A 33 éves Kovács idén Kanadában szerezte huszonhetedik világbajnoki címét, ezzel utolérte a német Birgit Fischert, jövőre pedig meg is döntheti.

„Nem tudok még semmit sem mondani a jövőről, az ideiről pedig továbbra is tartom, amit a vb után mondtam: álomszerű volt. Most az a cél, gyógyuljak meg, és gyorsan megpróbálom behozni a lemaradásomat.”