Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács Katalin gipszelt lábbal is edzett

2009.11.12. 22:08
A téli alapozó felkészülés elejét kihagyta a 27-szeres világbajnok kajakos, Kovács Katalin, aki alig várja, hogy végre csatlakozhasson társaihoz. Ilyen szerencsétlenül még nem kezdte a szezont, de hamarosan már úszhat.

„Holnap már leveszik, megszabadulhatok tőle” – mosolygott a kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin, egy villányi kiránduláson húzódott meg a bokaszalagja, be kellett gipszelni a lábát.

„Nem éreztem nagy fájdalmat, másnap reggel volt csak kellemetlen, amikor bedagadt, akkor gondoltam, hogy még orvoshoz is el kell mennem” – elevenítette fel Kovács, aki 1995 óta a válogatott keret tagja, és azóta egy téli alapozó felkészülést sem sem kezdett ilyen szerencsétlenül.

„Most már csak jobb jöhet, hiszen még sohasem voltam sérült, ezért nem is a fizikai, sokkal inkább a lelki részét nehéz elviselni. Teljes hét telt el pihenéssel, semmit sem csinálhattam. Azóta konditerembe szorultam, próbáltam a múltkor ergométeren evezni, de hát ez sem megy, mert az egyik lábam csak nem olyan, mint a másik. Majd akkor nyugszik meg a lelkem, amikor már legalább úszni fogok” – vallotta be lelkiismeretesen.

A konditeremben nem nagy súlyokkal próbálkozik, inkább kisebbekkel – negyven kilóval - nyom fekve, nem elsődleges cél pillanatnyilag, hogy jól elfáradjon.

A 33 éves Kovács idén Kanadában szerezte huszonhetedik világbajnoki címét, ezzel utolérte a német Birgit Fischert, jövőre pedig meg is döntheti.

„Nem tudok még semmit sem mondani a jövőről, az ideiről pedig továbbra is tartom, amit a vb után mondtam: álomszerű volt. Most az a cél, gyógyuljak meg, és gyorsan megpróbálom behozni a lemaradásomat.”