6-0-ra kikapott Brazíliától a futsalválogatott

2009.11.15. 16:57

A jövő évi, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő (a torna mérkőzéseit január 19. és 30. között a debreceni Főnix Csarnokban és a budapesti Papp László Sportarénában rendezik) válogatottunk vasárnap a világbajnok Brazília vendégeként Montes Clarosban játszott. A telt ház, hatezer néző előtt megrendezett mérkőzést 3-0-ás félidő után 6-0-ra a házigazdák nyerték.

Kozma Mihály együttese Balázs Zoltán - Lódi Tamás, Gyurcsányi Zsolt, Madarász János, Szente Tamás összeállításban lépett pályára, csereként Pallai Gábor, Angyalos András, Dróth Zoltán, Lovas Norbert, Nagy Gábor, Sivák Péter és Trencsényi János is játszott, írja az mlsz.hu.

A magyar csapat megilletődötten kezdett kezdett, amit a brazilok ki is használtak. Játékunk fokozatosan javult, de a brazilok a szünet előtt háromgólos vezetést szereztek, ezt a 2. félidőben megduplázták.

- Nem lehet rosszat mondani a teljesítményünkre, játékban nem volt akkora különbség a két válogatott között, mint amit az eredmény mutat - nyilatkozta a meccs után Kozma Mihály. - Brazília jóval nagyobb játékerőt képvisel, a végeredmény dacára mégis méltó ellenfeleik tudtunk lenni.

A két csapat magyar idő szerint hétfő éjjel Camtinasban újra meccset játszik.