Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Overdose a hétvégétől Alagon gyógyul

2009.11.16. 13:37

A hétvégétől már Alagon folytatódik a veretlen ló, Overdose rehabilitációja. A telivér gondozásával megbízott menedzsment a PannoniaOverdose.hu oldalon keresztül arról számolt be, hogy Overdose egyre több mozgást igényel, célszerű, ha napi sétái a megszokott környezetben és személyek között történnek. A költözés időpontja e hét második fele - jelenlegi tartózkodási helye nem ismert -, de az érkezés "Overdose lehető legteljesebb nyugalma érdekében nem nyilvános a sajtó számára sem". Az indoklás szerint "akár egyetlen aprócska megbokrosodás vagy kitörés is ronthat patái állapotán és visszavetheti az eddigi sikeres rehabilitációt".

A mind a 12 futamán győztes magyar csodaló bal első lábán az április 19-i budapesti verseny után észleltek sérülést. A gyógyítását végző francia ortopédus kovács eltávolította a keletkezett tályogot, és patkót ragasztott Overdose-ra, amely kímélte a sérült bal első lábát. Emiatt azonban a ló jobban terhelte a jobb elsőt, így utóbbin is idült patairha-gyulladás keletkezett. A telivért előbb Franciaországban, majd Angliában kezelték, ahonnan november elején tért haza.

Mikóczy Zoltánt, Overdose tulajdonosát csődbűntett miatt első fokon egy év hét hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték november 6-án, Romániában. Czucz István, a ló társtulajdonosa korábban azt mondta, Mikóczy letartóztatása nem befolyásolja Overdose további versenyeztetését. Kiemelte, hogy a három tulajdonos, Mikóczy, a szintén szlovák állampolgár Mario Hoffman és ő együtt hozzák meg a döntéseket a lóról.