Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kizárták a Pekingban lebukott sportolókat

2009.11.18. 17:26

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán bejelentette, hogy doppingvétség miatt utólag öt sportolót kizárt a tavalyi pekingi játékokról. A bahreini középtávfutó Rasid Ramzitól és az országúti kerékpáros olasz Davide Rebellintől a megszerzett arany- és ezüstérmet is elveszik, rajtuk kívül a kerékpáros német Stefan Schumachert, a gyalogló görög Atanazia Cumelekát és a középtávfutó horvát Vanja Perisicet diszkvalifikálták utólag. A középtávfutók 1500 méteres pekingi számában így a kenyai Asbel Kipruto Kipropé lesz az aranyérem, míg az új-zélandi Nicolas Willisé az ezüst, a francia Mehdi Baala pedig bronzot kap. Az országúti kerekeseknél Rebellin kizárása miatt a svájci Fabian Cancellara kapja meg az ezüstérmet, az orosz Alekszander Kolobnyev pedig a bronzot. A versenyt a spanyol Samuel Sanchez nyerte.

Az öt versenyző az eritropoetin (EPO) harmadik generációs változatával, a CERA-val akadt fenn az ellenőrzésen. A tavaly augusztusi olimpián kilenc sportoló és hat versenyló szervezetében találtak tiltott szert.