Árpád
-2 °C
4 °C

Magyar világcsúcs a Deca Ironmanen

2009.11.19. 12:24
Óriási magyar sikerrel ért véget a Mexikóban rendezett szupertriatlon-verseny: Szőnyi Ferenc több mint 10 órát javított a francia Jolly Pascal 2006-os világcsúcsán. A másik magyar résztvevő, Breuer-Orbán Károly a nyolcadik lett.

Szőnyi Ferenc nyerte a Mexikóban rendezett Deca Ironman triatlonversenyt, amelyen tíz nap alatt tíz Ironman-távot kellett teljesíteniük a résztvevőknek, azaz összesen 38 km-t úsztak, 1800 km-t kerékpároztak és 422 km-t futottak.

A viadal honlapja szerint a komáromi versenyző 114:59:20 óra alatt teljesítette a magyar idő szerint csütörtök hajnalban véget ért távot, ami új világcsúcs.

A nem mindennapi versenyen indult egy másik magyar, a tamási Breuer-Orbán Károly is, ő szintén célba ért - ideje 156:56:05 óra -, ami a nyolcadik helyre lett elég.

szőnyi

Összesen 17 férfi és egy nő indult, a férfiak közül csak tizenketten értek célba.

A tavalyi világbajnokságon harmadik lett a 45 éves magyar sportoló, akkor hosszan nyilatkozott a mexikói versenyről és körülményeiről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?