Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Lesz rangos kalapácsvető-sorozat

2009.11.21. 12:10

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) tanácsa pénteken úgy határozott, hogy a jövő évtől a kalapácsvetők számára is rendez egy rangos versenysorozatot, a Hammer Throw Challenge-et. Az IAAF korábban - elsősorban financiális okokra hivatkozva - elutasította a sorozat ötletét, s erről Pierre Weiss főtitkár szeptemberben levélben tájékoztatta a kezdeményezők között szereplő magyar szövetséget (MASZ).

"Hát még nem hallottam a döntésről, hivatalosan valószínűleg csak a jövő hét második felében tájékoztatnak minket, mindenesetre nagyon örülök a fejleményeknek - nyilatkozta szombaton az MTI-nek Gyulai Márton MASZ-főtitkár a tanács határozatáról. - Őszintén, kicsit féltem attól, hogy másként döntenek, még akkor is, ha meggyőződésem szerint ez az egyetlen helyes lépés ebben a kérdésben."

A IAAF tanácsa kevés részletről döntött a sorozattal kapcsolatban, egyelőre csak az biztos, hogy legalább hat állomásból áll majd a Challenge. A Hammer Throw Challenge gondolata a nyáron, rögtön azután merült fel többek között a MASZ vezetőiben, hogy kiderült, a Golden League-t jövőre felváltó Gyémánt Ligában (Diamond League) nem kap helyet a magyar atlétika legsikeresebb szakága.