Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megújult a Vasas Folyondár utcai sportközpontja

2009.11.24. 13:56

Megnyitották a Vasas - csaknem félmilliárd forint magántőke bevonásával átalakított - Folyondár utcai sportközpontját. A fővárosi piros-kék klub még 2007-ben írt ki pályázatot az óbudai létesítmény megújítására. A legjobb ajánlat Szöllősi Pétertől, illetve vállalkozói körétől érkezett, amely a minimálisan előírt 100 millió forint közel ötszörösét fektette be a sportközpontba. Az építkezés júliusban kezdődött és öt hónapos munka után kedden avatták fel a Folyondár Vasas Sport és Tánc nevet kapott létesítményt, amely megújult külsővel, kibővített és korszerűsített szolgáltatásokkal várja a sportos életmód kedvelőit, a tánc, a tenisz, az aerobic és a röplabda szerelmeseit. A központot egyrészt a Vasas szakosztályai használják, másfelől a óbudai embereknek is lehetőséget nyújt a szabadidős sportolásra.

„Ez a csodálatos létesítmény is bizonyítja, hogy a Vasas jó úton indult el, amikor öt éve vagyonkezelésbe vette a részben önkormányzati, részben állami tulajdonban lévő létesítményeit” – hangsúlyozta megnyitó beszédében Markovits László, a Vasas ügyvezető elnöke. A beruházás során megújultak az öltözők, az előtér, a parkolók, a tenisz- és aerobik épületszárny, továbbá két táncterem, ahol egy tánciskola is működik. A következő lépés a csarnok belső felújítása lehet. A sportvezető az MTI kérdésére elmondta: amióta átvette a Vasas irányítását, összesen csaknem 3,2 milliárd forint értékben sikerült magántőkét bevonni az egyesület létesítményeinek felújításába. Korábban a klub Pasaréti úti és Fáy utcai létesítményi szépültek meg 1 milliárd, illetve 1,7 milliárd forint magántőke segítségével. Az idén 98 éves egyesület jelenleg 16 szakosztályt működtet.