Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Túlélte a halálszaltót a dragcsónakpilóta

2009.11.25. 22:06
Hihetetlen balesetből menekült meg minimális sérüléssel egy gyorsulási motorcsónak-versenyző Amerikában.

Óriási balesetet úszott meg mindössze lábtöréssel a hétvégi, gyorsulási motorcsónak-világdöntőn Quinton Knight, amikor hajója mintegy 240 kilométer/órás sebességnél felrobbant.

Az arizonai Firebird-pályán rendezett versenyen nagyjából féltávnál szállt el, amikor a 400 kilométer/órára képes gép teljes erővel gyorsult.

A videófelvételen látni, pillanatok alatt lezajlott a szerencsétlenség, a hajó másodpercek múlva teljesen elsüllyedt, csak a kirepült pilóta maradt a vízen.

Hamar kimentették, csoda, hogy túlélte, ha megnézzük az esetről készült szenzációs fotósorozatot. Később a motor maradványait ki tudták halászni, de mást nem.

A drag boat az autós dragszterversenyzés vízi formája, a többezer lóerős motorcsónakok alig érintik a vizet, miközben szűk öt másodperc alatt megteszik a 400 méteres – negyedmérföldes –, egyenes távot.

Szakértők szerint ez a világ egyik legveszélyesebb sportja, szárazföldi változatánál is kockázatosabb. Az autós sorozathoz hasonlóan az Egyesült Államokban a legnépszerűbb.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?