Túlélte a halálszaltót a dragcsónakpilóta

2009.11.25. 22:06
Hihetetlen balesetből menekült meg minimális sérüléssel egy gyorsulási motorcsónak-versenyző Amerikában.

Óriási balesetet úszott meg mindössze lábtöréssel a hétvégi, gyorsulási motorcsónak-világdöntőn Quinton Knight, amikor hajója mintegy 240 kilométer/órás sebességnél felrobbant.

Az arizonai Firebird-pályán rendezett versenyen nagyjából féltávnál szállt el, amikor a 400 kilométer/órára képes gép teljes erővel gyorsult.

A videófelvételen látni, pillanatok alatt lezajlott a szerencsétlenség, a hajó másodpercek múlva teljesen elsüllyedt, csak a kirepült pilóta maradt a vízen.

Hamar kimentették, csoda, hogy túlélte, ha megnézzük az esetről készült szenzációs fotósorozatot. Később a motor maradványait ki tudták halászni, de mást nem.

A drag boat az autós dragszterversenyzés vízi formája, a többezer lóerős motorcsónakok alig érintik a vizet, miközben szűk öt másodperc alatt megteszik a 400 méteres – negyedmérföldes –, egyenes távot.

Szakértők szerint ez a világ egyik legveszélyesebb sportja, szárazföldi változatánál is kockázatosabb. Az autós sorozathoz hasonlóan az Egyesült Államokban a legnépszerűbb.