Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Elbúcsúztatták a Középiskolai Világjátékokra utazó magyarokat

2009.11.26. 16:31

Csütörtökön délután a Magyar Sport Házában ünnepélyes keretek között búcsúztatták el a december 7. és 13. közötti dohai Gymnasiadéra (középiskolai világjátékok) utazó magyar iskolaválogatottat. A Nemzetközi Iskolasport Szövetség (ISF) legnagyobb, négy évenként sorra kerülő eseményén várhatóan 42 ország 3000-3200 középiskolás versenyzője vesz majd részt, a magyar küldöttségben 19 sportoló, valamint 11 edző, pontozó és kísérő kapott helyet.

Az 1974-ben útjára indított viadal következő állomása eredetileg 2010-ben lett volna esedékes, ám mivel jövőre Szingapúrban - itt első alkalommal - ifjúsági olimpiát rendeznek, a Gymnasiadét egy évvel előbbre hozták, mert így az ifjúsági ötkarikás vetélkedő egyik fontos előversenye lesz. Szlatényi György, a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) főtitkára beszédében elmondta, hogy Katarban a magyar fiatalok mind a négy programon szereplő sportágban (úszás, atlétika, torna, ritmikus gimnasztika) bemutatják tudásukat. A legutóbbi Gymnasiadén, 2006-ban Athénban két arany-, három ezüst- és négy bronzérmet szereztek a magyar sportolók.