Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véget ért a súlyemelő vb Gojang Cityben

2009.11.29. 11:45

A felső két férfikategória versenyeivel ért véget vasárnap a 2009-es súlyemelő-világbajnokság a dél-koreai Gojang Cityben. A zárónapot a 105 kilogrammosok kezdték, s bár a helyszínen megsérült fehérorosz olimpiai és világbajnok, Andrej Aramnau sérülés miatt visszalépett, az érdemi küzdelem nem maradt el: a tavalyi, pekingi ötkarikás játékok bronzérmese, Dmitrij Lapikov és a kínai fővárosban a dobogóról éppen miatta, pontosabban nehezebb testsúlya miatt lecsúszó lengyel Marcin Dolega vívott ismét nagy csatát.

Ezúttal azonban a korábbi vb-érmes lengyel diadalmaskodott, aki szakításban, majd lökésben, s így összetettben is elorozta az orosz elől az aranyérmeket. A három bronzot az olimpiai hatodik helyezett grúz Albert Kuzilov zsebelte be. A plusz 105 kilósoknál is akadt jelentős hiányzó: az utolsó pillanatban sérülést jelentő iráni tehetség, az ellenfeleket előzetesen világcsúcs-gyanús teljesítménnyel riogató Szaid Alihosszeini lemondta a részvételt. Távollétében azt lehetett várni, hogy - ha nem is sétagaloppban, de - begyűjti a vb-címeket a múlt évi olimpiai bronzérmes, 2007-ben világbajnok lett Viktors Scserbatis, aki azonban az első fogásnemben kiszenvedett negyedik hely után a lökésre már nem jött ki a versenydobogóra. Így aztán két ukrán - Artem Udacsin és Ihor Simecsko - s egy orosz versenyző, illetve a hazaiak óriása, An Jong Kvon indult harcba az elsőségért.

Végül a vb utolsó, sikeres lökésgyakorlatával a dél-koreai emelő győzött az ólomsúlyúak összetett versenyében az olimpiai negyedik Udacsin, és a pekingi ötödik helyezett Simecsko előtt. Jövőre Törökország ad otthont a sportági csúcstalálkozónak, de az antalyai vb - szemben az ideivel - már a londoni olimpiára selejtező világbajnokság is lesz egyben.