Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

69 utánpótlásérmet szerzett 2009-ben a KSI

2009.11.30. 16:29

Ünnepelt a KSI, az utánpótlás-nevelő klub a Bajnokok vacsoráján köszöntötte legjobbjait. A fiatalok a nemzetközi porondon 2009-ben 61 érmet szereztek, a válogatott viadalokon összesen 69-en járultak hozzá a magyar utánpótlássport sikeréhez. A fiúknál a kenus Sáfrán Mátyás, a hölgyeknél a judós Joó Abigél és az öttusázó Földházi Zsófia lett az „év sportolója”.

Hazsik Endre ügyvezető – többek közt Dr. Szabó Tamás, utánpótlás-nevelési igazgató, MOB-alelnök társaságában – idén tíz sportágban – asztalitenisz, atlétika, judo, kajak-kenu, kerékpár, ökölvívás, öttusa, sportlövészet, torna, vízilabda – köszöntötte a zuglói utánpótlás-műhely legeredményesebbjeit.

A férfi „leg” a kenus – felnőttek közt Európa-bajnok, világkupa ezüstérmes, vb-ötödik – Sáfrán Mátyás, a női „leg” – megosztva – a judós – többek közt junior Európa-bajnok, vb-harmadik, felnőtt világkupa-győztes és U23-as Európa-bajnok – Joó Abigél és az öttusázó – összesen, idei 9 ifjúsági Eb- és vb-aranyával – Földházi Zsófia lett. Korosztályos európai, vagy világversenyen 69 sportoló vett részt a válogatott mezében eredményesen, érmet közülük 37-en szereztek: 24 aranyat, 14 ezüstöt és 23 bronzot; összesen 61-szer – az olimpia évében 53 érmet szállítottak – álltak dobogóra. Európa-bajnokságról 23-an, világbajnokságról 12-en, az Olimpiai Reménységek Versenyéről, világkupákról és más világversenyekről 21-en hozhattak medáliát.

A legeredményesebb szakosztály 27 válogatott versenyzővel a kajak-kenu volt, őket a 12 cselgáncsozó követi. Mint Hazsik Endre elnöki köszöntőjében hangsúlyozta, az esztendők óta, éves szinten közel 70 válogatott, eredményes kerettag állandó, stabil képet mutat a KSI, hazai utánpótlás-nevelésben elfoglalt szerepét illetően. Az ügyvezető kiemelte az ifjúsági olimpiára kvótát szerző Földházit és a judós Tóth Krisztiánt, az aranyak tekintetében az öttusázó hölgy és Joó Abigél mellett Fónagy Veronika és Groholy Orsolya kajakosokat, 3-3- érmükkel.