Mindent megmutat az utolsó szuperdressz

2009.11.30. 21:07
Színben és vastagságban is forradalmi úszóruhát mutatott be az olasz Jaked, de ezt már csak egy hónapig lehet használni. A német Markus Deibler jól érezte magát benne, úszott is egy német országos csúcsot.

Január elsejétől betiltják a poliuretánszálak felhasználásával készült szuperdresszeket az úszásban, utoljára az decemberi isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságon lehet versenyezni bennük, utána már csak textilt használhatnak a gyártók.

A Jaked, amelyik sok fejlesztésben az Arena és a Speedo elé került a nyárra (akkor hozták a szabályozó határozatot) most kidobhatná legújabb ruháit, de a hétvégén a 19 éves Markus Deiblernek 400 eurót fizetett az olasz cég azért, hogy az esseni német bajnokságon ebben ússzon.

A látvány szokatlan volt, hiszen a Jaked egy rendkívül vékony ruhát adott az úszónak, akit nem zavart, hogy testének vonalai a rajtkövön meglehetősen kivehetőek. A színe is bizarr volt, mert a bronz olyan hatást keltett, mintha nem is lenne semmi rajta.

Markus Diebler

Deibler 200 vegyesen egy német csúcsot úszott – 1:54,52 -, hirtelen másfél másodpercet javított korábbi legjobbján. Egyelőre nem tudni, hogy Isztambulban ezt az öltözéket választja-e.

„Ezeket a ruhadarabokat már nem gyártják, ezért nem is tudtam választani, annak azért örülök, hogy nem rózsaszínt kaptam” – mondta az úszó.