Árpád
-2 °C
4 °C

Mindent megmutat az utolsó szuperdressz

2009.11.30. 21:07
Színben és vastagságban is forradalmi úszóruhát mutatott be az olasz Jaked, de ezt már csak egy hónapig lehet használni. A német Markus Deibler jól érezte magát benne, úszott is egy német országos csúcsot.

Január elsejétől betiltják a poliuretánszálak felhasználásával készült szuperdresszeket az úszásban, utoljára az decemberi isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságon lehet versenyezni bennük, utána már csak textilt használhatnak a gyártók.

A Jaked, amelyik sok fejlesztésben az Arena és a Speedo elé került a nyárra (akkor hozták a szabályozó határozatot) most kidobhatná legújabb ruháit, de a hétvégén a 19 éves Markus Deiblernek 400 eurót fizetett az olasz cég azért, hogy az esseni német bajnokságon ebben ússzon.

A látvány szokatlan volt, hiszen a Jaked egy rendkívül vékony ruhát adott az úszónak, akit nem zavart, hogy testének vonalai a rajtkövön meglehetősen kivehetőek. A színe is bizarr volt, mert a bronz olyan hatást keltett, mintha nem is lenne semmi rajta.

Markus Diebler

Deibler 200 vegyesen egy német csúcsot úszott – 1:54,52 -, hirtelen másfél másodpercet javított korábbi legjobbján. Egyelőre nem tudni, hogy Isztambulban ezt az öltözéket választja-e.

„Ezeket a ruhadarabokat már nem gyártják, ezért nem is tudtam választani, annak azért örülök, hogy nem rózsaszínt kaptam” – mondta az úszó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?