Szilárda
-4 °C
3 °C

Tiger Woods volt a felelős az autóbalesetért

2009.11.30. 12:08

Minden felelősséget magára vállalt péntek hajnali balesetével kapcsolatban Tiger Woods, a világ elsőszámú golfozója. A sztárjátékos honlapján közölte, hogy ő a vétkes, de a részleteket nem kívánja nyilvánosságra hozni, ráadásul harmadszor is lemondta a rendőrökkel való találkozást. "Ember vagyok, és nem vagyok tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy ilyen még egyszer nem fordul elő" - írta Woods.

A világhírű sportoló péntek hajnalban, a floridai Windermere-ben lévő háza közelében Cadillac terepjárójával előbb egy tűzcsapnak vágódott, majd elvesztette uralmát az autója felett, és egy fának ütközött. A légzsák a kocsi alacsony sebessége miatt nem nyílt ki, a félig öntudatlan sportembert állítólag neje, Elin Nordegren szabadította ki, miután egy golfütővel betörte az ablakot. Woodsot a legközelebbi, ocoee-i kórházba szállították, ellátták, majd megfigyelés után kiengedték. Az arcán szenvedett - a korábbi hírekkel ellentétben  - kisebb sérüléseket, és az első vizsgálatok szerint nem volt alkoholos befolyásoltság alatt.

Az eset előtt két nappal a National Enquirer című lap azt közölte, hogy Woods összeszűrte a levet Rachel Uchitellel, egy New York-i éjszakai lokál alkalmazottjával, és együtt utazott vele néhány hete egy ausztráliai versenyre. A hostess tagadta, hogy viszonyt folytatott volna a golfsztárral. Az amerikai bulvársajtó ugyanakkor tudni véli, hogy Elin Nordegren az affér miatt csúnyán összeveszett férjével, tettleg bántalmazta őt, és a házból utána rohanva - még az ütközés előtt - verte be a kocsi ablakát az ütővel. Rendőrségi források szerint az autóban nem voltak vérnyomok, így elképzelhető, hogy Woods még a házban szerezte a sérüléseit.