Tóth Miklós lett a sporttudósok társaságának vezetője

2009.12.04. 11:05

Tisztújító közgyűlést tartott csütörtökön a Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT). A több mint félezer tagot számláló civil szervezetet ’96-os megalakulása óta Dr. Frenkl Róbert vezette, a TF korábbi tanszékvezetője leköszönt tisztségéről.

A jelenlévők Dr. Tóth Miklóst választották elnöknek, aki nem csak a társaság élén követi a professzort, néhány esztendeje ő vezeti a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara (SE-TSK) Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszékét.

A Magyar Sporttudományi Társaság a hazai sporttudományos élet meghatározó tagjait tömörítő szervezet. A közgyűlésen Frenkl Róbert, elnöki beszámolójában az elmúlt 13 esztendő eredményei között a Sporttudományi Doktori Iskola létrejöttét, a hét országos sporttudományi kongresszus megszervezését, tudományos kutatások és szakmai kiadványok támogatását, szakmai folyóirat rendszeres megjelentetését emelte ki, hangsúlyozta továbbá a szakmai szervezetekkel való együttműködések kialakításának fontosságát.

Az eseményen búcsúzott a főtitkári teendőktől Dr. Mónus András is, aki még a Gallov Rezső által irányított OTSH főosztályvezetőjeként lett az MSTT adminisztrációjáért, szervezési feladataiért felelős vezető.

- A jövőre vonatkozó koncepciómat három fő csapásirányban képzelem el: nemzetköziség, kooperáció és pályázati munka – fogalmazott köszöntőjében Tóth Miklós.