Gergely Gábor a KSI szakmai igazgatója

2009.12.11. 16:03

Kétnapos, asztalitenisz utánpótlástornának ad otthont péntektől a Nemzeti Sportcsarnok. A megnyitón megjelent többek közt Szabó Imre környezetvédelmi- és vízügyi miniszter valamint Szabó Tamás, a MOB alelnöke, utánpótlás-nevelési igazgató illetve a szövetség tisztségviselői.

A felsorakozott csapatok előtt kapta meg kinevezését az egykori világklasszis játékos, Gergely Gábor, aki a jövőben a KSI szakmai igazgatójaként segíti az utánpótlást. A KSI SE által szervezett, hagyományos viadalra 6 ország 15 csapatának utánpótlás-korú játékosai érkeztek.

Gergely Gábor valójában visszatért az „alma materbe”, hiszen ifjúsági korú játékosként már a hatvanas években eredményesen szórta a kaucsuklabdát; majd az utánpótlás-nevelő műhelyből a felnőtt elitbe kerülve tagja volt többek közt a kalkuttai vb aranypárosának, majd a Phenjanban ’79-ben aranyérmet nyert gárdának. Szakmai igazgatói kinevezését a klub elnökétől, Hazsik Endrétől vette át péntek délután. Az újdonsül szakmai vezető köszöntőjében kihangsúlyozta: „szigort és kemény munkát ígérek, de a kezeim alatt mindenki megtanul pingpongozni!”